search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:04
MENU CLOSE

Εκτός ορίων ο Φλωρίδης, «για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα» – «Είσαι πολιτικός γενίτσαρος» απάντησε ο Φάμελλος, «πιο ακροδεξιός από τον Βορίδη»

27.03.2024 17:05
famellos-floridis-12

Μήνυμα έστειλε ο Φλωρίδης προς «συμφέροντα». Έκανε λόγο για «εξωθεσμικούς παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν συντριπτική ήττα, αλλά στο γήπεδο της πολιτικής, της καθαρότητας και της αλήθειας».

Στη Βουλή, όπου συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «όποιοι νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν έξω από το πεδίο της δημοκρατίας κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν άλλη μία φορά».

Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ότι οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν προσφέρονται ως πολιτική ευκαιρία και ζήτησε απ’ όλους να αφήσουν απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να πράξει το έργο της.  

Αίσθηση και άγρια κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η φράση του πως είναι για τα «μπάζα» όσοι πολιτικοί θολώνουν το τοπίο με το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε τη φράση του Μίκη Θεοδωράκη περί αριστερόστροφου φασισμού για να επιτεθεί στα κόμματα που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας, ενώ απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να το κατονομάσει, επανέλαβε το κυβερνητικό επιχείρημα περί σύμπλευσης με επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Πότε κατατέθηκε η πρόταση; Όταν υπήρξε νεύμα από κάποιον, αναφέρομαι στο δημοσίευμα με τον παραπλανητικό και ψεύτικο τίτλο, ούτε για ξεκάρφωμα δεν περιμένετε μια ημέρα, να μην φανεί ότι είστε τόσο στοιχισμένοι», είπε, ενώ στράφηκε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές. «Αυτή η ηγεσία δεν έχει καμία επαφή με την τρίτη ελληνική δημοκρατία, η διατύπωση της άποψης ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε ελεύθερες εκλογές με ξένους παρατηρητές δεν ήρθε ξεκάρφωτα από τον αρχηγό σας, ακολούθησε ο κ. Φαραντούρης που κάλεσε την ευρωπαία εισαγγελέα να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση αφού εσείς με 12% δεν μπορείτε να ρίξετε», είπε με τον Χρήστο Γιαννούλη να διαμαρτύρεται σε έντονο ύφος. 

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούλιο για τη διεύρυνση της δυνατότητας των ανακριτών να ακούσουν κάθε συνομιλία που αφορά στο τραγικό δυστύχημα. «Οι προβλέψεις που υπήρχαν δεν επέτρεπαν να ακουστούν οι πέραν του επιχειρησιακού πεδίου συνομιλίες», είπε και στράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν ψήφισε τη διάταξη. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση έφερε διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η ανάγκη να οδηγεί ο εισαγγελέας την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο αντί του ακροατηρίου, ενώ προχωρά η κατασκευή του χώρου στη Λάρισα για να διεξαχθεί η δίκη. 

Απάντηση στον Γιώργο Φλωρίδη και όσα ειπε για το μπάζωμα του χώρου επειδή στην περιοχή υπάρχουν οι υπόγειοι αγωγοί φυσικού αερίου, έδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

«Δεν έγινε μπάζωμα μόνο, καταρχάς έγινε προσπάθεια εκσκαφής από το πρώτο 24ωρο, το λένε οι πραγματογνώμονες, ενώ τα προϊόντα εκσκαφής τα οποία μετακινήθηκαν με την απευθείας ανάθεση των 647.000 ευρώ, τοποθετήθηκαν σε σημείο μη εγκεκριμένο από τις αρχές», είπε και χαρακτήρισε ψέμα τα περί επικινδυνότητας λόγω των αγωγών φυσικού αερίου. «Τι μεγάλο ψέμα αυτό με τον αγωγό φυσικού αερίου. Το επιστρατεύσατε οψίμως ως επιχείρημα. Ψέμα γιατί προφανώς ξέρετε από το δίκτυο της ΔΕΣΦΑ ότι κανένα δίκτυο φυσικού αγωγού δεν περνάει κάτω από τον αγροτικό δρόμο, ο οποίος ήταν το σημείο που ορίσθηκε από το συντονιστικό για να φτάσουν στο σημείο μηδέν. Ψέμα λοιπόν αυτό και πρέπει άμεσα να το ανακαλέσετε», είπε ο Χάρης Μαμουλάκης

Να κατονομάσει το παρακράτος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. «Είπατε σήμερα κάτι συγκλονιστικό: ότι οι ανακριτές, η δικαιοσύνη δεν είχε πρόσβαση στο πλήρες ανακριτικό υλικό και χρειάστηκε να προωθήσετε διάταξη. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι είχαν προνομιακή πρόσβαση στο υλικό και χαλκευμένο το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ», είπε και αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή σχολίασε ότι δεν φύτρωσε μόνος του στο ψηφοδέλτιο των Σερρών, αλλά τον τοποθέτησε ο πρωθυπουργός. 

«Σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος»

Στο «χυδαίο παραλήρημα του κυρίου Φλωρίδη» αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο Σωκράτης Φάμελλος κάνοντας λόγο για απαράδεκτη φρασεολογία και ειρωνίες με τις οποίες επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε στον υπουργό να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων «που ήρθαν και μας βρήκαν και που έψαχναν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους στα μπάζα».

«Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει και ηθική» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως έφτασε σε σημείο «ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος – να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό». Είπε πως είναι γνωστή η κατρακύλα και ο λαϊκισμός του, «πιο δεξιός από το Βορίδη έχει καταντήσει».

«Επειδή όμως είπε ότι έχουμε σκοπό να «ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας». Να του θυμίσω λοιπόν ότι την εμπιστοσύνη και του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει η Κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Διαβάστε επίσης:

Στεγνά – Ρόδος: Βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω… Facebook ότι αναβάλλεται η κατεδάφιση αυθαιρέτων

«Ευαγγελισμός»: Διαρροή καυτού νερού στον 9ο όροφο του νοσοκομείου – Τα νερά έφτασαν μέχρι και τον 3ο όροφο (photos/video)

Πέτρος Παππάς: Ατυχής διατύπωση η δήλωση Φαραντούρη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:02