search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Λέκκας για σεισμό στη Μεσσηνία: «Κατά πάσα πιθανότητα τα 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός»

30.03.2024 08:27
lekkas_new

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στη Μεσσηνία, που έγινε αισθητή από την Αθήνα μέχρι και την Κάτω Ιταλία και τη Μάλτα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί», ο κ. Λέκκας τόνισε ότι «με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Υπήρξε ένα σύνολο μετασεισμών μετά το 5,7. Βλέπουμε ότι ηρεμεί η κατάσταση, εκτονώνεται. Έστω κι αν είχαμε μεγαλύτερο σεισμό δεν θα είχαμε επιπτώσεις επειδή το επίκεντρο είναι πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές».

«Ένας μεγαλύτερος σεισμός στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα είχε επιπτώσεις και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε.

«Υπάρχει εύλογος προβληματισμός και μια διαφορετική άποψη. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος μου είναι να συγκλίνουν οι απόψεις. Αυτό κάνουμε μέσω των επιτροπών. Είναι αυτή η περιοχή υψηλής σεισμικότητας αλλά ευτυχώς τα ρήγματα αυτά είναι μακριά από τις πόλεις. Σε πολύ μεγάλη απόσταση», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, αρνούμενος να λάβει μέρος στην κόντρα μεταξύ των επιστημόνων.

Ερωτώμενος για το αν τον ανησυχεί κάποια περιοχή της Ελλάδας για σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε ότι σε κάθε περιοχή πρέπει να υπάρχει σεισμική ασφάλεια, πρωτοβάθμιος έλεγχος και συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις. «Μέσα από αυτή τη διαδικασία είμαστε πιο ισχυροί και πιο έτοιμοι», επισήμανε.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, εξήγησε πως είναι ένα τεράστιο θέμα που αφορά κατά κύριο λόγο την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Θα συνεχίσω ακόμη κι αν μείνω μόνη (Video)

Καιρός: Όλα μοιάζουν καλοκαίρι… – Έρχονται 30άρια από την Κυριακή

Φωτιά στον Υμηττό – Κινητοποίηση στην πυροσβεστική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:51