search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Γαλλία: Βρέθηκαν τα οστά του 2χρονου Εμίλ – Στο μικροσκόπιο των Αρχών το ακροδεξιό παρελθόν του πατέρα του

31.03.2024 16:57
exafanisi paidaki notia gallia888- new

Τραγικό τέλος για τις έρευνες εντοπισμού του 2χρονου Εμίλ στην Γαλλία αφού βρέθηκαν οστά που αντιστοιχούν στο σώμα του. Το παιδί εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και τα κόκαλα του βρέθηκαν χθες Σάββατο (30/3), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Αιξ-αν-Προβάνς.

«Το Σάββατο η εθνική αστυνομία ενημερώθηκε για την ανακάλυψη οστών κοντά στον οικισμό Βερνέτ», των οποίων οι αναλύσεις γενετικής ταυτοποίησης κατέστησαν δυνατό «να συμπεράνουμε σήμερα ότι ήταν τα οστά του παιδιού Εμίλ Σολέγ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Ζαν-Λικ Μπασόν.

Όταν εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου, ο Εμίλ είχε μόλις φτάσει για τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του και δύο γείτονες ισχυρίζονται ότι τον είδαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού Οτ-Βερνέ, αλλά με αντικρουόμενες μαρτυρίες.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και εγκληματολογική έρευνα ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί επιπλέον έρευνες στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά.

Τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο Εμίλ ήταν με τον 58χρονο παππού του. Έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν και οι ερευνητές δεν απέκλεισαν κανένα ενδεχόμενο περιλαμβανομένης της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τον παππού του, φυσιοθεραπευτή-οστεοπαθητικό, να κόβει ξύλα έξω από το σπίτι του περίπου την ώρα που φέρεται ότι το παιδί χάθηκε.

Ο πατέρας του μέλος βίαιων φασιστικών οργανώσεων

Οι Αρχές έχουν το βλέμμα τους στο ακροδεξιό παρελθόν των γονιών του παιδιού. Κατά την Daily Mail, ο πατέρας του αγοριού, Κολομπάν Σολέιγ, 26 ετών, είχε συλληφθεί για επίθεση κατά αλλοδαπών το 2018. Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού δεσμεύτηκε «να διατηρήσει την ειρήνη».

Εκείνο το διάστημα, ο 26χρονος πατέρας ήταν μέλος της Action Francaise, της διαβόητης της ακροδεξιάς οργάνωσης, καθώς και της νεοφασιστικής Bastion Social.

Προ διετίας, ο Σολέιγ και η σύζυγός του Μαρί ήταν υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές στη Μασσαλία με τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ, που είχε θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία της Γαλλίας το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Στους 32.780 οι νεκροί – Νεκροί δημοσιογράφοι από ισραηλινά πυρά (Video)

Εκλογές στην Τουρκία – Ερντογάν: «Οι εκλογές να συμβάλουν στην έναρξη μίας νέας εποχής» – Ψήφισαν οι δύο βασικοί υποψήφιοι (Video)

Βασιλιάς Κάρολος: Ευδιάθετος στο πλευρό της συζύγου του στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:06