search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:02
MENU CLOSE

Ισραήλ: Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις – Ζητάνε την παραίτηση του Νετανιάχου

31.03.2024 00:04
israel-1-1536×864

Την παραίτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ζητούν χιλιάδες Ισραηλινοί, που βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους ισραηλινών πόλεων.

Στο Τελ Αβίβ οι διαδηλωτές ζήτησαν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς και την απελευθέρωση των ομήρων που συνεχίζει να κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες πόλεις, όπως την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα.

Μια γυναίκα που είχε πιαστεί όμηρος και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Χαμάς – Ισραήλ και της οποίας ο σύζυγος κρατείται ακόμη στη Γάζα, μίλησε στη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, ζητώντας από τον Νετανιάχου την απελευθέρωση των ομήρων. «Φέρτε τους πίσω!», είπε.

Η γυναίκα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα «ευρεία εντολή» στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων. «Μην γυρίσετε πίσω χωρίς μια συμφωνία, φέρτε πίσω τα αγαπημένα μας πρόσωπα», είπε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ynet, ένας πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών, ο Άμος Μάλκα, κάλεσε τον Νετανιάχου να παραιτηθεί. «Η κυβέρνηση θυσιάζει τους ομήρους, απομονώνει το Ισραήλ και ενισχύει τη Χαμάς», ανέφερε σε μια διαδήλωση στην Καισάρεια.

Αντίπαλοι της κυβέρνησης σχεδιάζουν μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ από αύριο Κυριακή και τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Νικητές στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Βόρεια Ντακότα

Αφρικάνικη σκόνη: «Συναγερμός» σε Ελβετία και Γαλλία – Έρχεται δεύτερο κύμα στην Ελλάδα

Ολλανδία: Γνώριμος στις Αρχές ο άνδρας που κρατούσε ομήρους σε καφετέρια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:01