search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:02
MENU CLOSE

Λάσπη στον ανεμιστήρα στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες και η περίφημη φράση του Ανδρέα «χτυπήστε εμένα»

02.04.2024 19:14
mitsotakis-kasselakis-12

Έχουν μείνει 69 ημέρες για να ανοίξει η κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και η πόλωση έχει αρχίσει να γίνεται το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής εκστρατείας.

Και όπου υπάρχει πόλωση ελλοχεύει και η τοξικότητα, αλλά και ο κίνδυνος η αντιπαράθεση να ξεφύγει από τα κοινώς αποδεκτά όρια και να αρχίσουν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ή τα σκάγια να έχουν στόχο συζύγους, παιδιά και κατοικίδια.

Η χώρα έχει ζήσει και στο παρελθόν την εμπλοκή των οικογενειών και των συγγενικών προσώπων στην προεκλογική εκστρατεία και αυτό, οπότε έγινε, δεν πήγε καλά, γιατί η λάσπη άρχισε να μπαίνει στον ανεμιστήρα  και να εκτοξεύεται προς κάθε κατεύθυνση.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εδώ και κάποιες μέρες από διάφορους κύκλους έχει γίνει ξανά κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής αντιπαράθεσης, χωρίς η ίδια να έχει δώσει αφορμή.

Διάφορα σενάρια που την ενέπλεξαν σε μηνύματα και e-mails διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από πολλές πλευρές και κυρίως από αυτούς που εμφανιζόταν ως συμπρωταγωνιστές της ιστορίας. Πολλοί ήλπιζαν ότι το θέμα θα σταματούσε εκεί .

Μια εξόχως επιθετική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη, όμως, που απαντούσε σε μια εξόχως επιθετική ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του Tyler McBeth έβαλε φωτιά στα τόπια με την κ. Μητσοτάκη να ζητεί την δικαίωσή της μέσω της δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό οργισμένο να σπεύδει να δηλώνει ότι θα παραστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του που για ακόμη μια φορά εισπράττει πυρά που στην πραγματικότητα έχουν στόχο εκείνον.

Από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η σύζυγός του έγινε πολλές φορές στόχος επιθέσεων, κυρίως για να πληγεί ο ίδιος. Επιθέσεις που πολλές φορές είχαν και ιδιαίτερη ένταση και ιδιαίτερη διάρκεια αλλά και χυδαιότητα και τοξικότητα.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος ενός πολιτικού αρχηγού η ενός πρωθυπουργού γίνεται στόχος και χτυπιέται ανελέητα. Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν αντίστοιχες περιπτώσεις με κορυφαία εκείνη της Δήμητρας Παπανδρέου. Όσες φορές, όμως, συνέβη κάτι τέτοιο το αποτέλεσμα ήταν η πολιτική ζωή να ανακατευτεί με λάσπη και πολλές φορές να γίνει βούρκος.

Γι’ αυτό και τα διδάγματα του παρελθόντος είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και προεκλογικού αγώνα σύζυγοι και παιδιά.

Σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από το παρελθόν, διάφορες πλευρές θεωρούν ότι η αναβίωσή του μπορεί να προσφέρει εκλογικά οφέλη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η λάσπη στον ανεμιστήρα βοηθά κυρίως τα άκρα και όσους εμφανίζονται ως αντισυστημικοί δείχνοντας με το δάχτυλο το πολιτικό σύστημα και επιζητώντας αδιακρίτως την τιμωρία του.

Εάν συνεχιστεί η πολιτική αντιπαράθεση με λογικές του τύπου “το λάθος του Tyler που δε γεννήθηκε Μαρέβα και το λάθος της Μαρέβα που δε γεννήθηκε Tyler” χαμένα θα βγουν τα κόμματα και κερδισμένοι όσοι επιδιώκουν η πολιτική ζωή να πέσει ξανά στο λάκκο της αντισυστημικότητας από τον οποίο με αρκετό κόπο βγήκε μετά το τέλος των μνημονίων.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που πρώτος βίωσε πολύ άγρια μια χυδαία επίθεση κατά της συζύγου του με πρωτοσέλιδα, φωτογραφίες και λάσπη που είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και που σήμερα θα οδηγούσαν τους εμπνευστές τους και τους ενορχηστρωτές τους στην φυλακή, είχε δείξει το δρόμο με την περίφημη φράση “χτυπήστε εμένα όχι τη Δήμητρα, λιγότερη ανανδρία κύριοι”.

Αυτή η φράση πρέπει να είναι οδηγός και για την σημερινή επιχειρούμενη προσπάθεια να λασπωθεί η προεκλογική αντιπαράθεση και κατά συνέπεια η προεκλογική εκστρατεία που σιγά-σιγά μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Όποιος θέλει να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ας χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι την Μαρέβα. Όποιος θέλει να χτυπήσει το Στέφανο Κασσελάκη ας χτυπήσει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι τον Tyler.

Θα είναι πραγματικά κατάντια για την πολιτική αντιπαράθεση να πέσει στο επίπεδο του κουτσομπολιού και της χυδαιότητας του ποιος βγάζει βόλτα την Farlie και ποιος βγάζει βόλτα τον Peanut.

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά διακυβεύματα ενόψει ευρωεκλογών και κυρίως πώς θα συγκροτηθεί το ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία και το κατά πόσο θα ενισχυθεί η ακροδεξιά σε αυτό.

Ας μην πέσει η πολιτική ζωή σε μια λασπομαχία που μόνο κακό πρόκειται να της κάνει και να ξαναφέρει στην επιφάνεια τις χειρότερες στιγμές του παρελθόντος. 

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα», λέει η μητέρα του δράστη

Σεισμός στη Σύμη 4,2 Ρίχτερ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:01