search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:47
MENU CLOSE

Εφιαλτικό: 107 ένστολοι με καταδίκες παραμένουν στην ΕΛΑΣ, όπως ο σκοπός στους Αγίους Αναργύρους – Κι άλλοι 200 συλλαμβάνονται ετησίως 

06.04.2024 21:23
ASTYNOMIA

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… 107 αστυνομικοί, με καταδίκες παραμένουν στην ΕΛΑΣ, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, περιγράφοντας μία κατάσταση που μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες, αλλά και να διαλύσει την όποια εναπομείνασα ελπίδα για ασφάλεια.

Είναι προφανές ότι η περίπτωση του αστυνομικού που ήταν σκοπός στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ που δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα και παραμένει στο Σώμα παρά τα 8 χρόνια κάθειρξης, δεν είναι εξαίρεση.

Τείνει πλέον να γίνει κανόνας η παραμονή στην ΕΛΑΣ επί χρόνια αστυνομικών, που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα και έχει ζητηθεί η οριστική απόταξή τους. Κι αυτό λόγω… διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Αλλά οι 107 υποθέσεις που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, δεν είναι οι μόνες προβληματικές για την ΕΛΑΣ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κάθε χρόνο συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω ή ασκούνται ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα (σωματικές βλάβες, βιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις καθήκοντος κλπ) σε περίπου 150 με 200 αστυνομικούς. Αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών συνεχίζουν να υπηρετούν, κάποιες φορές και για χρόνια, στις θέσεις τους κανονικά, λόγω των εκκρεμοδικιών!

Επίσης κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι τιμωρούνται για διάφορα αδικήματα μικρά ή μεγαλύτερα, περίπου 1000 με 1500 αστυνομικοί, ενώ διατάσσονται ετησίως 5000 εσωτερικοί έλεγχοι.

Πραγματικός εφιάλτης που επαναφέρει την παλαιά, μα τόσο εύστοχη και συνάμα επιτακτικής απάντησης, ρήση «ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;».

Διαβάστε επίσης:

Λασίθι: Καλύτερη η εικόνα στον Μαύρο Κόλυμπο – Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά, λίγες διάσπαρτες εστίες

Άγιο Όρος: Ψαράδες εντόπισαν πτώμα σε ακρωτήρι

Καιρός: Απρίλιος σαν Ιούνιος – Πού έδειξε 30 °C σήμερα ο υδράργυρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:44