search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Συνέδριο ΝΔ: Σφοδρή επίθεση Σχοινά στους «εχθρούς της δημοκρατίας»

07.04.2024 11:43
sxinas_margaritis

Με σφοδρή επίθεση στους λαϊκιστές, κυρίως δε, τους προερχόμενους από το χώρο της δεξιάς, συνόδευσε την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο κλείσιμο του τριήμερου 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

Μεταξύ των όσων σημείωσε ο Μ. Σχοινάς – ο οποίος έδωσε και προσωπικό τόνο στην ομιλία του, καθώς, όπως είπε έγινε και ο ίδιος στόχος επιθέσεων – πρέπει να αναφερθεί η φράση του ότι «η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη» και ότι «για τους εχθρούς της παραμένει απειλή και ζητούν “ρεβάνς” για τα όσα έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια», προσθέτοντας ότι η ΝΔ και σε ευρύτερο επίπεδο η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά του ΕΛΚ αποτελεί το «τελευταίο ανάχωμα στους λαϊκιστές». Υπογράμμισε, δε, ενόψει των ευρωεκλογών ότι «θέλουμε Κυριάκο (σ.σ. Μητσοτάκη) και Ούρσουλα (σ.σ. φον ντερ Λάιεν) και όχι Λεπέν και Σαλβίνι, ούτε τους εγχώριους φίλους του Πούτιν», ενω έθεσε τα ζητήματα της άμυνας και της ασφάλειας – «χωρίς ομπρέλα άλλων» – στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Ευρώπης κατά το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά της, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, στην ομιλία της επισήμανε ότι «εδώ και 50 χρόνια ήμασταν και είμαστε η παράταξη που απευθύνεται σε όλους του Έλληνες. Η παράταξη της ευθύνης και της πρωτοβουλίας. Η παράταξη που δίνει λύσεις στα δύσκολα. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Θεσπίσαμε το πιο δημοκρατικό και προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Βάλαμε -με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε αυτό εδώ το μέρος που στεκόμαστε σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο- την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βάλαμε “πλάτη” για να παραμείνει η χώρα μας στην ΕΕ όταν άλλοι την έσυραν στην άκρη του γκρεμού. Υπήρξαμε -με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- οι πρωταγωνιστές της ανάταξης της πατρίδας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα: με κατεστραμμένη οικονομία, με πολλούς φόρους, με γραφειοκρατία, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, με ανεξέλεγκτες ροές στα σύνορά μας. Μια Ελλάδα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων. Μπροστά σε αυτά όμως δεν φοβηθήκαμε, δεν διστάσαμε. Καταφέραμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά», είπε, και τόνισε ότι «ο επόμενος μεγάλος αγώνας είναι στις ευρωεκλογές. Πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία, τη θέση το κύρος της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα υπηρετούν και δεν θα υπονομεύουν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Να στείλουμε τους ικανότερους και τις ικανότερες στην Ευρώπη.Ταυτόχρονα, όμως, να επαναβεβαιώσουμε την πολιτική πρωτοπορία, την πολιτική υπεροχή της παράταξής μας».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για γυναικοκτονία Κυριακής: «Μας πόνεσε και μας εξόργισε όλους, εμένα πρώτο – Ασφαλιστικές δικλείδες για να μην γίνουν νέα λάθη»

Απομνημονεύματα Σόιμπλε: Ποιοι ήταν ο «περήφανος», ο «σαχλός» και ο «αδίστακτος» στις διαπραγματεύσεις του με τους Έλληνες 

Συνέδριο ΝΔ: Όλα για όλα για τις ευρωεκλογές – Μπιζάρισμα από Γεωργιάδη, καμπανάκι από Χατζηδάκη και ηχηρή παρέμβαση Δένδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:33