search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:42
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» Νίκου Παπανδρέου για τη γυναικοκτονία και την ασφάλεια

08.04.2024 13:30
nikos_papandreou_new

«Εδώ και δέκα μήνες, έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι η απάντηση στην κριτική για την ασφάλεια του πολίτη είναι το 41%»: με αυτή τη φράση, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου σχολιάζει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης ενώπιον της νέας γυναικοκτονίας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αλλά και γενικότερα για ζητήματα ασφάλειας.

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «είναι απελπιστικό ότι μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται ως σχολιαστής. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να θυμίσω, ότι δεν είναι εδώ για να κάνει διαπιστώσεις για το πρόβλημα και να προτείνει λύσεις τύπου “Είπαμε στους αστυνομικούς να λένε στα θύματα, κάτσε εδώ”, μέσω της τηλεόρασης. Είναι τραγικό ότι τους πήρε πέντε χρόνια και 63 γυναικοκτονίες για να σκεφτούν ότι ίσως είναι λύση τα Safe Houses, αλλά ας το κάνουν έστω και τώρα. Με την ελπίδα ότι δεν κάνουν πολιτική επί χάρτου, παίζοντας με τη ζωή του επόμενου θύματος».

«Εμείς καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία. Αρκεί αυτή να μη μείνει στα χαρτιά, ή στις… οθόνες και κυρίως αρκεί να έχει αποτελέσματα. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει ΚΑΘΕ γυναίκα που προστρέχει για βοήθεια και να μη χάνεται καμία από αυτές», υπογράμμισε ο Ν. Παπανδρέου, δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ -και συνολικά η αντιπολίτευση- είναι αποφάσισμένη να συνεχίσει το… ξύλο στην κυβέρνηση για το ζήτημα του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Καλλιακμάνης και Βερούλη συζητούσαν και με τη ΝΔ πριν συμφωνήσουν με ΠΑΣΟΚ

Ζαγοράκης, ο ευρωβουλευτής δύο κομμάτων

Συνέδριο ΝΔ: Στο κέντρο της Αθήνας έφαγαν Μητσοτάκης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Χριστοδουλίδης (Photos) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:42