search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:34
MENU CLOSE

ΝΔ: Τρία διλήμματα προς ευρωεκλογές – Ο φόβος της αποχής και η Αχίλλειος πτέρνα των Τεμπών 

08.04.2024 07:30
synedrio_nd_mitsotakis_marinakis

Τα τρία διλήμματα που έβαλε χθες ο πρωθυπουργός στο τέλος του συνεδρίου της ΝΔ για την κάλπη των ευρωεκλογών – «δεν επιτρέπεται η αποχή, η αδράνεια και η αδιαφορία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δείχνει την αγωνία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο κυβερνητικό επιτελείο από τα δημοσκοπικά ευρύματα που δείχνουν το κυβερνών κόμμα να έχει μεγάλες απώλειες. 

Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε μάλιστα αν «έχουμε περιθώρια ως Ελλάδα, ως Ευρώπη για πειραματισμούς;», και τόνισε πως δεν επιτρέπεται αποχή ούτε υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και ψήφο διαμαρτυρίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συνέδριο ήταν η τελευταία ευκαιρία για να συσπειρωθεί το κυβερνών κόμμα καθώς ο χρόνος για τις κάλπες του Ιουνίου μετράει αντίστροφα. 

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα είπε επιχείρησε να αφυπνίσει και τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κοινωνία  ότι  το ζητούμενο για την χώρα είναι η σταθερότητα και όχι οι πειραματισμοί. 

Προβληματισμός για τη δυσφορία

Ώρες ωστόσο μετά τη λήξη του συνεδρίου γαλάζιοι παράγοντες δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους επισημαίνοντας ότι η δυσφορία που υπάρχει στην κοινωνία είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί δεδομένου ότι τα θέματα της επικαιρότητας δεν βοηθούν για την αλλαγή της ατζέντας. 

Άλλωστε τα μηνύματα που παίρνουν απ’ όλες τις πλευρές λένε ότι ένα κομμάτι δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ θα επιλέξει την αποχή στέλνοντας με έμμεσο τρόπο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει να το κάνουν πιο συγκεκριμένο δίνοντας την ψήφο τους στα πιο μικρά δεξιά κόμματα. 

Ακόμα και η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα επιδείνωσε το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει στην κοινωνία παρά το γεγονός  ότι η κυβέρνηση είχε επενδύσει ιδιαίτερα  σε αυτό τον τομέα. 

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων  καθώς οι ειδικοί λένε ότι οι ψηφοφόροι τη συγκεκριμένη στιγμή εμφανίζονται να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση καθώς θεωρούν ότι ούτε στην οικονομία δεν τα έχει πάει καλά αλλά ούτε σε επιμέρους θέματα,- όπως τα Τέμπη– έχει κάνει σωστή διαχείριση.

Η ακρίβεια, οι συγγενείς των θυμάτων και ο… ΣΥΡΙΖΑ

Το επιχείρημα ότι η ακρίβεια είναι ένα εισαγόμενο φαινόμενο το οποίο υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, δεν πείθει πλέον κανένα, ενώ την ίδια ώρα η ιστορία των Τεμπών αποδεικνύεται η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης. Το γεγονός μάλιστα ότι οι συγγενείς των θυμάτων κρατούν ψηλά τη σημαία για την απόδοση της δικαιοσύνης, επιρρίπτοντας καθημερινά ευθύνες στη ΝΔ με τη λογική ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει την αλήθεια κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.  

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε με αυτοκριτική διάθεση να αναγνωρίσει στην ομιλία του στο συνέδριο ότι «δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας», συνέχισε, τονίζοντας πως «έχουμε χρέος όλοι να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό».

Την ίδια ώρα από τα κυβερνητικά στελέχη δεν περνάει απαρατήρητη η έντονη δραστηριοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η αποδοχή του από τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον στοχοποίησε και κατά την έναρξη του συνεδρίου και το κλείσιμο καθώς -σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βρει ισχυρά πατήματα και στην ομογένεια, ενώ τα όσα λέει για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στο πολίτες.  

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη. Κάνει αυτό που ξέρει, να ποτίζει τον δημόσιο λόγο με τοξικότητα, δείχνει βασική άγνοια για πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας. Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε ακόμη και στις Ευρωεκλογές», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε για ακόμα μία φορά ότι ο «Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το κόμμα του με χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μία προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα, μία εκστρατεία που θα δημιουργεί ανοσία στην ανοησία και εργαλειοποίηση του πόνου».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Κουράκης: Δίνω το παρών και ενώνω τις δυνάμεις μου στο μεγάλο προσκλητήριο του Νίκου Ανδρουλάκη

Ανδρουλάκης: «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει λήξη της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει αντίπαλο lifestyle» 

Μπεκατώρου: Με 11 σημεία απαντά στην υφυπουργό Μαρία Κεφάλα για τη γραμμή SOS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42