search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:02
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Άρτας: Ψυχασθενής με ψαλίδι απειλούσε υγειονομικούς

08.04.2024 11:21
nosokomeio-artas

Το μεροκάματο του τρόμου έζησαν γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου της Άρτας, όταν είδαν έναν 45χρονο εξαγριωμένο ψυχικά ασθενή, να τους απειλεί με ψαλίδι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το γεγονός, που επιβεβαιώνεται από το γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, προκάλεσε πανικό και τρόμο στους εργαζόμενους που εκείνη την στιγμή έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον ασθενή σε κατάσταση παροξυσμού, που νοσηλευόταν στη Πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, πρόκειται για έναν διεγερτικό και άκρως επιθετικό ασθενή που πρώτα χτύπησε την αποκλειστική νοσοκόμα που τον πρόσεχε και στη συνέχεια έτρεξε μακριά από το θάλαμο νοσηλείας του. Μάλιστα στο πέρασμά του, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Αμέσως στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ο ασθενής, όταν έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άρπαξε ένα ψαλίδι, και απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες, όλο το προσωπικό που εκείνη την ώρα ήταν βάρδια. Μαλιστα άρπαξε τον μοναδικό φύλακά και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό. Ευτυχώς όμως εκείνος του ξέφυγε χωρίς να τραυματιστεί.

Εν τω μεταξύ είχαν καταφτάσει τα περιπολικά με άνδρες της αστυνομίας έξω από τα επείγοντα και πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να τον φοβίσουν.

«Με το πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση» είπε στο topontiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της Πνευμονολογικής κλινικής.

Στο νοσοκομείο έσπευσε και η διοίκηση του νοσοκομείου, που αντικατάστησε το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω ταραχής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με δελτίο συμβάντων της αστυνομίας: «Οι Αστυνομικοί προέταξαν τα όπλα τους και ο Αρχ/κας, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά το ωράριο 22:00΄- 06:00΄, ενήργησε βολή εκφοβισμού, πυροβολώντας μία φορά στον αέρα, με κατεύθυνση της βολής προς παρακείμενο δάσος. Ένεκα του πυροβολισμού, αποσπάσθηκε η προσοχή του δράστη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν».

Ο 45χρονος συνελήφθη και φρουρείται νοσηλευόμενος στην πνευμονολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ενώ το ψαλίδι κατασχέθηκε. Ωστόσο ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας, η οποία διέταξε την ψυχιατρική του εξέταση, ενώ την προανάκριση διεξάγει το Α.Τ. Άρτας.

Διαβάστε επίσης:

Ένα τραγούδι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού ανήμερα των γενεθλίων του – «Ο Αλκης είμαι»

Λουκιανός Κηλαηδόνης: «Εκτός από τον μπαμπά μου, έχασα έναν φίλο», εξομολογείται η κόρη του

Φωτιά στη Βραυρώνα: Επί ποδός η πυροσβεστική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:01