search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Ολοι βιώσαμε bullying στο σχολείο, εμένα μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο»

09.04.2024 12:21
mitsotakis-mathites

Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκατσε σε μαθητικές καρέκλες μαζί με δύο παιδιά, τα οποία του έκαναν ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα, τον ρώτησαν για το αν είχε βιώσει και ο ίδιος bullying, καθώς και έχουν περάσει και τα παιδιά του παρόμοια περιστατικά και πως τα αντιμετωπίζει ως γονιός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως στα δικά του μαθητικά χρόνια, καταστάσεις bullying τα εκλάμβαναν ως χαβαλέ, αποκαλύπτοντας πως σε αυτόν, του πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο της αίθουσας.

«Και σε μένα έχει τύχει. Μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο. Ηταν ένα είδους αστείο που γινόταν για τους καλούς μαθητές. Τότε ήταν χαβαλές. Ετσι το αντιμετώπιζα. Πήγαινα και μάζευα τη τσάντα. Ημουν αγαπητός μαθητής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν δίναμε σημασία. Ηταν μέρος της καθημερινότητας. Δεν με επηρέασε, αλλά υπήρχαν συμμαθητές μου που υπέφεραν. Εχουν τώρα κακή εικόνα για το σχολείο γιατί τους τραυμάτισαν. Στα δικά μας χρόνια δεν συζητούσαμε καν για την ψυχική υγεία. Γι’ αυτό και έχει σημασία να έχουμε περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς. Είναι σημαντικό ότι η γενιά σας μιλάει. Μιλήστε σε όποιον εμπιστεύεστε» απάντησε.

Αναφορικά με τα παιδιά του, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Είχαν το μειονέκτημα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον όπου ο πατέρας τους είναι επώνυμος και αυτό τα στοχοποιεί.  Είχαν κάποια ήπια περιστατικά, αλλά τα συζήτησαν μαζί μου και τα επιλύσαμε εύκολα». 

Διαβάστε επίσης:

Gov.gr Wallet: Σε λειτουργία η ψηφιακή διαδικασία εισόδου στα γήπεδα – Βήμα βήμα ο τρόπος ταυτοποίησης

Μιχαηλίδου: «Δέσμευσή μας η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους προς όφελος των εργαζομένων»

Ο αγώνας Ολυμπιακός – Φενέρ μεταθέτει την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:07