search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:18
MENU CLOSE

Οσκαρ Πιστόριους: Πώς ζει ο παραολυμπιονίκης μετά την αποφυλάκισή του -Αφησε μαλλί και μούσι, καθαρίζει εκκλησίες

11.04.2024 13:26
Καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση του Πιστόριους στις φυλακές της Ν.Αφρικής - Media

Ο Οσκαρ Πιστόριους τον περασμένο Ιανουάριο κατάφερε να αποφυλακιστεί και να ζει πλέον απομονωμένος στο σπίτι του θείου του στην Πρετόρια.

Ο παραολυμπιονίκης από τη Νότια Αφρική, φυλάσσεται καθώς εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο έχει το δικαίωμα να εργαστεί.

Ωστόσο, η ζωή μόνο εύκολη δεν είναι. Στην περιοχή έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητος και κανείς δεν του μιλάει, ούτε του προσφέρουν την δυνατότητα να δουλέψει.

Οπως αποκάλυψε γείτονάς του σε ΜΜΕ, ο Πιστόριους έχει εκνευριστεί με τον τρόπο που κυλά η ζωή του έξω από τις φυλακές και έχει μετατραπεί σε ένα άτομο γεμάτο «τοξικότητα».

Οπως αναφέρει η New York Post, προσπάθησε μέσω της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να συνεργαστεί με κάποιο τρόπο, ωστόσο βρήκε κλειστές πόρτες.

«Είναι πολύ τοξικός για να συνεργαστεί κανείς μαζί του τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ για αυτόν» είπε αξιωματούχος της Παραολυμπιακής Επιτροπής στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Από την στιγμή που δεν βρίσκει δουλειά, ο Πιστόριους για να μην βαρεθεί τη ζωή του, κάνει εθελοντική εργασία και συγκεκριμένα σε μια ολλανδική Εκκλησία Μεταρρυθμιστών, όπου εκτελεί «ελαφριές εργασίες συντήρησης και καθαριότητας» και παρακολουθεί αθόρυβα τις Λειτουργίες.

Αγνώριστος ο Πιστόριους, σκιά του παλιού του εαυτού

Ο Πιστόριους δεν είναι νέος στην περιοχή αφού οι κάτοικοι τον γνωρίζουν καλά. Και κάνουν λόγο για έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο, που πλέον δεν είναι καθόλου ευχάριστος.

«Δεν είναι φιλικός, ούτε εξωστρεφής. Δεν ξέρω αν τον έχω δει να χαμογελάει. Είναι απλώς μια σκιά αυτού που ήταν κάποτε» είπε πιστός στον ναό που τον γνώριζε και πριν δολοφονήσει την σύντροφό του.

«Σχεδόν δεν τον αναγνώρισα» είπε στην εφημερίδα και η Άιντα Γκόβεντερ, που τον εντόπισε εκεί τον περασμένο μήνα, όταν επισκέφτηκε την εκκλησία με την οικογένειά της. 

«Τα μαλλιά του είναι πιο μακριά και έχει μούσι. Επίσης, δεν είναι τόσο αδύνατος όσο περίμενα. Δεν θα καταλάβαινες ποτέ ότι ήταν αθλητής. Απλώς δεν είναι ο ίδιος», είπε για τον Πιστόριους, ο οποίος βρίσκει παντού κλειστές πόρτες και τα πράγματα έξω από τις φυλακές, δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως τα περίμενε.

Διαβάστε επίσης:

Η δίκη για την μεγαλύτερη τραπεζική απάτη του κόσμου, άρχισε στο Βιετνάμ και πρωταγωνιστεί μια δισεκατομμυριούχος

Πολωνία: Σε φάση ανατροπής η εξαιρετικά σκληρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις

Ιταλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:17