search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Παγώνη: Φέτος είναι η χρονιά των πολλών ιώσεων (Video)

11.04.2024 10:33
pagoni new

Η φετινή χρονιά μαστίζεται από πολλές ιώσεις και στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά. Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στο EΡΤ Νews, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Όλες αυτές οι ιώσεις μας βρήκαν σε ένα ανοσοποιητικό σύστημα, όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια γιατί ήμασταν δυόμιση χρόνια σε καταστολή με τις μάσκες μας.

Δεν είμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον που ο οργανισμός έχει συνηθίσει όπως τις προηγούμενες χρονιές που φυλαγόμαστε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και κάπως είχαμε ένα τελείως διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Σιγά–σιγά όμως θα επανέλθουμε, γιατί τώρα όπως ξέρετε όλοι οι μάσκες έχουνε βγει και υπάρχουν μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα».

Ακολούθως η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι οι ιώσεις που υπάρχουν φέτος αφορούν το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό ενώ η γρίπη δεν έχει φύγει ακόμα όπου και υπάρχουν πολλά περιστατικά γρίπης. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς της γρίπης τόνισε:

«Όταν κάνουμε το εμβόλιο δε σημαίνει ότι δεν θα νοσήσουμε, απλώς δε θα κάνουμε επιπλοκές και θα το περάσουμε με τελείως διαφορετικά κλινικά συμπτώματα απο ό,τι να μην το είχαμε κάνει. 

Επομένως λοιπόν, εμβολιασμό για να είμαστε σε καλύτερη κλινική κατάσταση με πολύ πιο ελαφρά συμπτώματα».

Διαβάστε επίσης

Ηλιούπολη: Απομακρύνεται το σενάριο της διπλής δολοφονίας – Μερικές ώρες νεκρός ο γιος, σχεδόν μια εβδομάδα η μητέρα (photos/video)

Λάρισα: Την έστειλε δύο φορές στο νοσοκομείο – 42χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πρώην της

Βόλος: Κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της για βιασμό του 4χρονου γιου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:59