search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:25
MENU CLOSE

Σεισμός στην Εύβοια: Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τα 4,5 Ρίχτερ – «Παρακολουθούμε το φαινόμενο»

13.04.2024 11:08
lekkas_new

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ, στις 5.30 το πρωί του Σαββάτου, στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.

«Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές. Έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή», επισήμανε, ενώ ανέφερε πως υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν.

«Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη», τόνισε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε πως στις 22, 23 και 24 του μήνα θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη. «Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται, για να είμαστε κάθε στιγμή έτοιμοι», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Ενδοοικογενειακή βία: 93 περιστατικά και 48 συλλήψεις μέσα σε 24 ώρες

Ύδρα: Έρευνες για τον εντοπισμό επιβάτη που έπεσε στη θάλασσα

Καιρός: Αίθριος στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, λίγες τοπικές βροχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:18