search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:29
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Στα δεδομένα που ελπίζει ο Ανδρουλάκης – Οι περιοδείες και οι «ενεργοποίηση» των βουλευτών 

15.04.2024 07:47
ANDROULAKIS NEW

Από το «μικροσκόπιο» του ΠΑΣΟΚ παιρνούν σχεδόν καθημερινά οι δημοσκοπικές έρευνες και οι θέσεις της κοινωνίας. Αυτό που διαπιστώνουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι το Κίνημα έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλές «πληγές» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως να «καρπώνεται» – τουλάχιστον προς το παρόν – αυτή τη προσπάθεια 

Περιοδείες και «ενεργοποίηση» βουλευτών 

Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ούτε ένα κενό στο πρόγραμμα του. Αλλεπάλληλα ραντεβού σε Βουλή και Χαριλάου Τρικούπη αλλά και επανασύσταση με την κοινωνία. Οι περιοδείες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έχουν, όπως λένε στελέχη του κόμματος, τεράστια απήχηση και το κλίμα που εισπράτουν είναι πολύ αισιόδοξο. 

Στις περιοδείες αυτές και στον αγώνα που έχει να δώσει το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωπαϊκές κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές αλλά και τα στελέχη του κόμματος. Με καθημερινές περιοδείες, συζητήσεις, διαλόγους με το πιο σημαντικό βέβαια να είναι η προώθηση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. 

Επίθεση και σε Βελόπουλο 

Το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Ανδρουλάκης έμεινε στην Αθήνα καθώς το Σάββατο πήγε στην Ηλιούπολη και την Κυριακή στα Μέγαρα. Η ομιλία του στους κατοίκους της περιοχής είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα με τα μέτωπα να είναι πολλαπλά καθώς εκτός από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον Κυριάκο Βελόπουλο. 

«Το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα βάλει τα δυο πόδια του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας σε ένα παπούτσι και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχετε μια άλλη κυβερνητική επιλογή. Στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μην δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν πήραν 41% και ζούμε ό,τι ζούμε, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο κ. Μητσοτάκης βγει αλώβητος από τις ευρωπαϊκές εκλογές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Μέγαρα. 

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή που πονάει πραγματικά τη Νέα Δημοκρατία γιατί θα έχουν ισχυρή αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης και καταχειροκροτήθηκε. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε σκληρά και κατά του Κυριάκου Βελόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε πρόθυμο να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία «όπως έκαναν και στις ανεξάρτητες αρχές». «Τους στηρίζουν για να κατευθυνθεί εκεί η ψήφος δυσαρέσκειας ώστε στη συνέχεια να συνεργαστούν εύκολα με τη Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε ο κ. Βελόπουλος όταν ο κ. Μητσοτάκης άλωσε την ΑΔΑΕ. Μετά τις επιστολές του Ιησού, ο Κυριάκος Βελόπουλος -που τελευταία κάνει πολλές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ- μπορεί να μας πουλήσει και επιστολές του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί μπορεί να φτάσει», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στο «μικροσκόπιο» οι δημοσκοπήσεις

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι τρίτο κόμμα. Ωστόσο η ηγεσία του κόμματος είναι αισιόδοξη ότι το Κίνημα θα είναι δεύτερο στις επόμενες εκλογές, και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό. Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη πως θα είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση στις εκλογές (συνέντευξη στην Κρήτη TV). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν οι τελευταίες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα ποιοτικά στοιχεία. 

Όπως έγραψε το topontiki.gr στην ALCO / Alpha το Κίνημα εμφανίζεται να είναι το κερδισμένο κόμμα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε στη Βουλή, ενώ οι κατηγορίες για «αλαζονεία» που πρώτος απέδωσε στον Μητσοτάκη ο Ανδρουλάκης έχουν αποδοχή, αφού οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα αλαζονεία σε ποσοστό 63% (27% Διαφωνώ, 10% ΔΞ/ΔΑ).

Μπορεί το 44% των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης, ωστόσο σε αυτό το ερώτημα από τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο με 13% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Συν τοις άλλοις στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την πεποίθηση ότι με την παρουσίαση και του ανταγωνιστικού – όπως λένε – ευρωψηφοδελτίου σύντομα στα γκάλοπ θα υπάρξει άνοδος των ποσοστών της παράταξης, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα ονόματα που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν στο «Π» ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση».

Διαβάστε επίσης:

Κλίμα προσδοκίας στη Νέα Αριστερά από τα τεσσάρια των δημοσκοπήσεων

Χαρούλες κάνει ο Λοβέρδος με τις δημοσκοπήσεις

Νατάσα Παζαΐτη: Έσβησε τα 58 της κεράκια – Η οικογενειακή φωτογραφία με τον Πέπε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:29