search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:01
MENU CLOSE

Αντιδράσεις από την προτροπή Βελόπουλου προς τους βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, «να μην πιάνουν στασίδι»

24.04.2024 17:58
velopoulos-new

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η προτροπή του Κυριάκου Βελόπουλου προς βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «να σεβαστούν τις άγιες ημέρες του Πάσχα και να μην πιάσουν στασίδι στις εκκλησίες».

Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όσο και βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης υπογραμμίζοντας ότι επί της ουσίας αποδέχεται πράξεις βίας και στοχοποίησης βουλευτών.

Σοβαρότητα συνέστησε ο Κώστας Τασούλας και σχολιάζοντας τα λεγόμενα Βελόπουλου, χωρίς να τον κατονομάσει, έκανε λόγο για έμμεση προτροπή πυροδότησης επεισοδίων. Σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται μια έξαρση του πολιτικού κλίματος λόγω των επικείμενων εκλογών, τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν λόγω αυτού να φτάσουμε σε πυροδότηση επεισοδίων. «Είχαμε πρόσφατα εντελώς απαράδεκτα γεγονότα σε βάρος βουλευτών, μέσα σε εκκλησία χειροδικία απαράδεκτη, χυδαία, απρόκλητη, είχαμε κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων διατύπωση απόψεων εις βάρος του πολιτικού προσωπικού για έκφραση γνώμης και ψήφου, και μάλιστα από λειτουργούς της θρησκείας», είπε και υπογράμμισε πως «όσοι έμμεσα παροτρύνουν σε βία υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης, δεν εμπιστεύονται τον ελληνικό λαό και θέλουν στη θέση της ψήφου και τις πλειοψηφίες να βάλουν την φασαρία, τον καβγά, τον φόβο, την αγωνία, την τοξικότητα και την υπερένταση».

Για «συμπεριφορές που υποδαυλίζουν ακραίες θέσεις και οδηγούν σε κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των βουλευτών», έκανε λόγο ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Έλενα Ακρίτα δήλωσε ότι η ίδια θα πάει στην εκκλησία και δεν δέχεται υποδείξεις.  

Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν στην τοξικότητα και στο μίσος, «γιατί πάθαμε και μάθαμε ως χώρα», μίλησε από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ σε υψηλούς τόνους ο Θανάσης Παφίλης επέκρινε με δριμύτητα «όσους εργαλειοποιούν την πίστη που έχει ένας χριστιανός και την χρησιμοποιούν για πολιτικά οφέλη». 

«Αντικοινοβουλευτική και αντιχριστιανική», χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. «Δεν την αποδεχόμαστε από ανθρώπους που εμπορεύτηκαν δήθεν επιστολές του Χριστού», ανέφερε. 

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές – Ποια κόπηκαν

Οι Σπαρτιάτες «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο – Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Αμετανόητος ο Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης – «Μου έβρισε την μητέρα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα» – Κρατείται στη ΓΑΔΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06