search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:01
MENU CLOSE

Κυριάκος Βελόπουλος: Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

24.04.2024 14:03
velopoulos_2404_1460-820_new

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών», την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Η υπόθεσή του αφορά συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο, που σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε το λόγο, τόνισε ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή».

«Αν και έρχεται προεκλογικά και προφανώς είναι καραμπινάτη περίπτωση καραμπινάτης πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρος μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», συμπλήρωσε ο κ. Χήτας.

Διαβάστε επίσης:

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για το πρωτοφανές επεισόδιο με ξύλο στη Βουλή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στον Κασσελάκη: «Η δημόσια δαπάνη αυξήθηκε στο 5,8% του ΑΕΠ για την υγεία»

Βουλή: O πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης – Απομακρύνεται για 15 μέρες – Για κτηνωδία μιλά ο Τασούλας (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:51