search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:55
MENU CLOSE

Οργισμένη η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη για την ποινή με αναστολή στον αστυνομικό: Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν

26.04.2024 15:39
mitera iasona 765- new

Την οργή και την απογοήτευσή της για τη δικαστική απόφαση για τον αστυνομικό που παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή εξέφρασε η μητέρα του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, που επέβαλε στον κατηγορούμενο αστυνομικό ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, η μητέρα του θύματος τόνισε:

«Όπως ακούσατε την απόφαση, την ξέρετε..έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει. Ούτε το δίπλωμα δεν αφαιρέσανε, ούτε σαν παράδειγμα, να δείξουν στους οδηγούς ότι τιμωρείται κάποιος όταν οδηγεί παράνομα. Δεν θα τελειώσουν ποτέ τα τροχαία όπως πάμε, δεν τιμωρείται κανείς», δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Μητέρα Ιάσονα: Έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη – Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν from Orange Press Agency on Vimeo.

«Είμαι τόσο θυμωμένη, είμαι τόσο απογοητευμένη, βέβαια δεν περίμενα τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά ήθελα να πιστέψω, μήπως έστω κάτι άλλαζε την τελευταία στιγμή. Ότι θα άκουγα να λένε, έστω, ότι θα αφαιρέσουν το δίπλωμά του. Ότι μπορείς να συνεχίζεις να οδηγάς κανονικά όταν έχεις σκοτώσει κάποιον στο δρόμο, μου είναι αδιανόητο. Αδιανόητο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητ΄ήσει την ενοχή υ αστυνομικού για τον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή χαρακτηρίζοντας «βαρύτατη και σωρευτική» την αμέλεια του αστυνομικού.

Οι δικαστές αρνήθηκαν στον κατηγορούμενο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του καθώς, όπως διατύπωσε η υπεράσπιση, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Ανάλογη απορριπτική για το ελαφρυντικό, πρόταση υπέβαλε και ο εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Διαβάστε επίσης:

«Minerva Red»: Όταν η Αθήνα «χάθηκε» στη σκόνη – Time lapse βίντεο του Meteo

Τουρισμός για Όλους 2024: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι

Αττική Οδός: Κλειστή από το βράδυ η έξοδος προς Κάντζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06