search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:33
MENU CLOSE

Εν… πλω μέσω Μασσαλίας το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας στο Παρίσι: Εντυπωσιακή η τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο

26.04.2024 19:54
olympiaki floga parisi taxidi – new

Σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη Γαλλία, που θα ξεκινήσει το Σάββατο, και μάλιστα διά θαλάσσης καθώς θα ταξιδέψει με το γαλλικό ιστιοφόρο Belem για την Μασσαλία, όπου αναμένεται αν φτάσει στις 8 Μαΐου.

Στην τελετή παράδοσης στο κκατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο κεντρικό ρόλο είχε η Νάνα Μούσχουρη  ενώ παρουσιαστής της τελετής ήταν ο Νίκος Αλιάγας.

Το Ολυμπιακό Φως έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο ήταν o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Tony Estanguet, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Μήνυμα ειρήνης του Δημάρχου Αθηναίων

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, που συμμετείχε και ως λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, έστειλε μήνυμα ειρήνης.

«Σήμερα, η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι, την διοργανώτρια πόλη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

 Έξω από το δημαρχείο της Αθήνας παρέλαβα το Ολυμπιακό Φως και σε συνέχεια παρέδωσα τη δάδα, στην ξεχωριστή μας πρωταθλήτρια ξιφασκίας, την Γεωργία Καλτσή.

Ευχή όλων μας, η Ολυμπιακή Ιδέα να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης στους τόπους που δοκιμάζονται από τους πολέμους».

Διαβάστε επίσης:

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου μέσα σε ένα απλό δωμάτιο» – Πήρε «φακελάκι» ο γιατρός, λέει η μητέρα του

Δικυκλιστής παρέσυρε και εγκατέλειψε 11χρονο κορίτσι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:33