search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:09
MENU CLOSE

Συνάντηση εκτός προγράμματος Γεραπετρίτη με Φιντάν στο Λονδίνο – Συζήτησαν για το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν

27.04.2024 21:25
Gerapetritis_Fidan

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν είχε σήμερα στο Λονδίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μια συνάντηση, η οποία δεν ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο πλευρών αφού δεν είχε ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, καθώς τα χρονικά περιθώρια έως το ταξίδι του πρωθυπουργού στένευαν, οι δύο πλευρές αναζήτησαν κοινό τόπο και ημερομηνία, προκειμένου να συζητηθεί κατά κύριο λόγο η ατζέντα, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής Μητσοτάκη- Ερντογάν.

Μετά και την ολοκλήρωση του νέου κύκλου επαφών στους τρεις πυλώνες του ελληνο-τουρκικού διαλόγου- πολιτικές διαβουλεύσεις, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και θετική ατζέντα, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα, το βαθμό υλοποίησης όσων είχαν συμφωνηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, αλλά και οι προοπτικές προώθησης περαιτέρω συμφωνιών.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί πολλές φορές τελευταία από την πλευρά της Αθήνας, στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της νομικής διαφοράς που αναγνωρίζει η Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αναμένεται όμως να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του ελληνο-τουρκικού διαλόγου, με τους δύο ηγέτες πάντως να αναμένεται να συναντηθούν ξανά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Συναντήσεις με πολίτες και καταστηματάρχες στη Χίο – «Έπεσε» πάνω σε μητέρα φαντάρου από το Κέντρο Πυροβολικού στη Θήβα

«Διάρρηξη» Υπουργείου Εσωτερικών – Νέα Αριστερά: «Η κοινωνία θέλει απαντήσεις» – ΠΑΣΟΚ: «Δε θα γίνει ένα πεδίο συγκάλυψης της ΝΔ»

«Διάρρηξη» Υπουργείου Εσωτερικών: Τι λένε ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:08