search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:48
MENU CLOSE

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Ήθελαν να μπω στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με κακοποίησαν» κατήγγειλε ο μάνατζερ τράπερ

29.04.2024 18:47
renti sillipsis – new

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος των αστυνομικών έκανε ο μάνατζερ τράπερ που έχει συλληφθεί για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται ότι ευθύνεται μεταξύ άλλων για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Μ.Χ. κατήγγειλε την κακοποίησή του από αστυνομικούς, αλλά και την προσπάθειά τους να τον εντάξουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Μετά τις 10 Δεκεμβρίου του 2023, με πήραν από το σπίτι μου βίαια οι αστυνομικοί και με κράτησαν για 12 ώρες. Με κακοποίησαν σωματικά. Επιφυλάσσομαι να προσκομίσω έγγραφα».

Ο κατηγορούμενος –ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία έχει το προσωνύμιο ΟΜΛΕ και είχε απασχοληθεί για περίπου δύο χρόνια στον Δήμο Πειραιά–, αρνήθηκε ξανά κάθε εμπλοκή του με τα επεισόδια στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και υποστηρίζει πως όσα έχουν κατατεθεί από συγκατηγορούμενούς του εναντίον του είναι αποτέλεσμα εξαναγκασμού –διά της βίας– των ανδρών της ΕΛΑΣ και πως ο ίδιος είναι σε θέση να το αποδείξει, καθώς –όπως ισχυρίστηκε– έχει μάρτυρες.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος –ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι «ηγετικό στέλεχος» της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης– είπε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή πως οι αστυνομικοί (κατά την 12ωρη παραμονή του στη ΓΑΔΑ) προσπάθησαν να τον πείσουν να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει ψευδή στοιχεία για συγκατηγορούμενούς του.

«Ήθελαν να με βάλουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα οι άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να αναγκαστούν να με κατηγορήσουν», είπε κατά την απολογία του.

Ο Μ.Χ. υποστήριξε πως την ώρα των επεισοδίων –στα οποία τραυματίστηκε βαριά και εν τέλει κατέληξε ο αστυνομικός των ΜΑΤ– δεν βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά σε fast food και πως είχε ζητήσει το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, που το αποδείκνυε. Όπως είπε, η παρουσία του στο γήπεδο ήταν μόνο για να μεταφέρει ένα πανό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετέφερε εκρηκτικά με τα οποία προμήθευσε τους υπόλοιπους χούλιγκαν εξωτερικά του γηπέδου.

Η απολογία του κατηγορουμένου

Ερώτηση: Τι σχέση έχετε με τους συγκατηγορούμενους σας, έχετε σχέση με αυτούς;

Απάντηση: Γνωρίζω τον Ι.Α. φυσιογνωμικά από το γήπεδο, αρχικά γνώριζα επίσης φυσιογνωμικά τον Κ. και στη συνέχεια έτυχε να δουλέψουμε κάπου μαζί.

Ερώτηση: Γνωρίζετε τον Γ.Ν. (σ.σ. τον 18χρονο κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία Λυγγερίδη);

Απάντηση: Ξέρω όλη την οικογένεια, έχω βαφτίσει το παιδί του μεγάλου του αδελφού.

Ερώτηση: Το βράδυ της 7/12/2023 φέρεται να μεταφέρατε τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο κλειστό ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, τι έχετε να πείτε για αυτό;

Απάντηση: Πήγα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απλώς για να πάρω το πανό της περιοχής μου όπως κάνουν οι φίλαθλοι από όλες τις περιοχές όλων των ομάδων. Παλιότερα ήμουν σε σύνδεσμο και πήγαινα στις συναντήσεις των οργανωμένων, αλλά από το 2022 έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συνδέσμους.

Ερώτηση: Είδατε τον αγώνα στο Μελίνα Μερκούρη;

Απάντηση: Όχι δεν τον είδα. Άφησα το πανό και έφυγα. Είχα πάει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με το μηχανάκι μου, ένα Μπέβερλι άσπρο, εκεί ο φύλακας γνωρίζει κάποιους φιλάθλους από κάποιες περιοχές και μας ανοίγει για να πάρουμε τα πανό που φυλάσσονται στο «Καραϊσκάκης». Πήγα στο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά δεν είχα εξαρχής σκοπό να κάτσω, γιατί είχα ένα ραντεβού.

Ερώτηση: Τι κάνατε σχετικά με το πανό;

Απάντηση: Το κρέμασα εγώ ο ίδιος και μετά έφυγα.

Ερώτηση: Στις 12.12.21 στο «Καραϊσκάκης» έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον Άρη και έγιναν κάποια επεισόδια. Συμμετείχατε, είδατε τον αγώνα;

Απάντηση: Όχι, ούτε συμμετείχα στα επεισόδια ούτε είδα τον αγώνα.

Ερώτηση: Είχατε πάει να δείτε τον αγώνα Ολυμπιακός – Καραμπάχ στις 06.10.22;

Απάντηση: Ναι είχα πάει.

Ερώτηση: Γνωρίζετε για τα επεισόδια που έγιναν στον χώρο στάθμευσης σε βάρος αστυνομικών;

Απάντηση: Ό,τι έμαθα το έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ερώτηση: Τον αγώνα 5-12-2022 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είχατε πάει να τον δείτε;

Απάντηση: Ναι είχα πάει, αλλά είχα φύγει στο ημίχρονο, το θυμάμαι χαρακτηριστικά, και μετά έγιναν τα επεισόδια.

Ερώτηση: Στις 29.01.2023 στον αγώνα Ολυμπιακός ΟΦΗ ήσασταν εκεί;

Απάντηση: Στον αγώνα ήμουν, αλλά δεν συμμετείχα στα επεισόδια που έγιναν μετά. Φορούσα διαφορετικά ρούχα από αυτά που λέει η αστυνομία ότι φορούσα και αυτό προκύπτει και από φωτογραφία.

Ερώτηση: Στις 23.04.2023 στον αγώνα Ολυμπιακός ΑΕΚ ήσασταν;

Απάντηση: Δεν ήμουν καν στην Αθήνα, έλειπα για δουλειά στην Κρήτη. Θα προσπαθήσω να σας προσκομίσω τα εισιτήρια που το αποδεικνύουν.

Ερώτηση: Στις 24.08.2023 στο Ολυμπιακός Τσουκαριτσκι ήσασταν στον αγώνα;

Απάντηση: Μάλιστα, ήμουν σε αυτόν τον αγώνα, είχα πάει λίγο πριν ξεκινήσει.

Ερώτηση: Έγιναν κάτι επεισόδια στον χώρο του προελέγχου εισερχόμενων φιλάθλων. Αντιληφθήκατε κάτι;

Απάντηση: Όχι, ήταν άδειο το εξωτερικό του γηπέδου, γιατί σε λίγο θα άρχιζε ο αγώνας.

Ερώτηση: Τον Μ. τον ξέρεις;

Απάντηση: Δεν μου λέει κάτι.

Ερώτηση: Έχετε προμηθευτεί φτηνότερα εισιτήρια από συνδέσμους ή άλλες πηγές;

Απάντηση: Όχι, εγώ προμηθεύομαι πάντα τα εισιτήρια μου από τα εκδοτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ερώτηση: Γνωρίζετε αν υπάρχουν πρόσωπα που παίρνουν προσκλήσεις ή φτηνότερα εισιτήρια για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά;

Απάντηση: Δεν το γνωρίζω αυτό που λέτε.

Ερώτηση: Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

Απάντηση: Εγώ έχω φτάσει σε αυτή τη θέση γιατί έχω στοχοποιηθεί από παλιά που πήγαινα στους συνδέσμους. Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν, πόσω μάλλον για μια ομάδα ποδοσφαίρου. Μετά τις 10.12.2023 με πήραν από το σπίτι μου βίαια οι αστυνομικοί και με κράτησαν 12 ώρες. Με κακοποίησαν σωματικά. Επιφυλάσσομαι να προσκομίσω έγγραφα. Ήθελαν να με βάλουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα οι άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να αναγκαστούν να με κατηγορήσουν.

Ερώτηση: Γιατί ήθελαν να βάλουν εσάς στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων;

Απάντηση: Έχω στοχοποιηθεί από την αστυνομία και από φιλάθλους της ομάδας μου, γιατί ίσως του πείραξε που έπαιρνα το πανό. Εγώ την ώρα των επεισοδίων στις 7-12-23 ήμουν σε ένα φαστ φουντ στα Goody’s και έτρωγα. Υπάρχει βίντεο που είμαι στα Village στο Ρέντη και τρώω περί ώρα 21:30 με 21:50. Εγώ προσωπικά ζήτησα από την αστυνομία να το βρει. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω».

Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο – Επίσπευση της καθαρογραφής για να αποφευχθεί παραγραφή

Δίκη για Μάτι: «Εγώ πέταξα την καρέκλα, θα έρθουν άλλα Τέμπη» – Συγγενής θυμάτων περιγράφει τι έγινε στο άκουσμα της απόφασης

Καιρός: Άστατος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Κυριακή του Πάσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:45