search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 05:06
MENU CLOSE

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – «A Dot for a Decade»: Εγκαίνια για την έκθεση εικαστικών έργων του Μιθριδάτη

29.04.2024 14:02
mythridatis

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ

A Dot for a Decade

A Retrospective Exhibition | 1994 – 2024

Διάρκεια: 18 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2024

Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Μαΐου

Foyer 2ου ορόφου

Είσοδος Ελεύθερη

Η Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν, την πρώτη ατομική έκθεση εικαστικών έργων του Μιθριδάτη, με τίτλο «A Dot for a Decade».

Πρόκειται για παρουσίαση έργων από το 1994 που ο καλλιτέχνης ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, μέχρι και σήμερα που συνεχίζει να δημιουργεί με το ίδιο πάθος, αλλά με περισσότερη εμπειρία.

Ο τίτλος έρχεται από τον καλλιτέχνη, περιγράφοντας συνοπτικά ολόκληρη την έκθεση, μιας που περιλαμβάνει 30 χρόνια δημιουργίας. Κάθε τελεία (dot) αντιπροσωπεύει μια δεκαετία και αφού οι τελείες συνδέονται, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο σημείο στίξης δεν δηλώνει το τέλος, αλλά την έναρξη της επόμενης διαδρομής, με σκοπό την συνάντηση με το επόμενο dot.

Κάθε τελεία “επιλέγει” ένα χρώμα. Άσπρο, Κόκκινο, Μαύρο. Τα τρία αυτά χρώματα αποτελούν αγαπημένο συνδυασμό για το Μιθριδάτη, καθώς τον συντροφεύουν σε πολλαπλές εκφάνσεις την καλλιτεχνικής του έκφρασης και δημιουργικότητας.

Πρώτη ατομική έκθεση και συγχρόνως  Retrospective, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα από διάφορες περιόδους της ζωής του καλλιτέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλο θεματικό εύρος από έργα, ποικίλων διαστάσεων, υλικών, τεχνοτροπιών, πειραματισμών και χρονολογιών. Καλύπτοντας έτσι, ένα μεγάλο φάσμα τεχνικών, από την κλασσική μελέτη του ανθρώπινου σώματος, μέχρι και κομμάτια που αγγίζουν το POP ρεύμα, αλλά και τη μουσική βιντεογραφία του Μιθριδάτη.

Ενδεικτικά, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα έργα της έκθεσης είναι: Μελάνι, Γραφίτης, Λαδοπαστέλ σε Χαρτί, Πλαστικά Χρώματα και Πίσσα σε Τελάρα και Ξύλο αλλά και Χαρακτικά.

Σας περιμένουμε όλους σε μια συνάντηση, να συνομιλήσουμε μέσω της τέχνης και να διευρύνουμε τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντες.

Διάρκεια: 18 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2024

Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Μαΐου

Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα έως και Κυριακή 18.00-22.00

Είσοδος για το κοινό, ελεύθερη.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 17778, τηλ. 2103418550. www.mcf.gr

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα

ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM, GRUPPO GEMELLO

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS, COSMOTETV, MAD TV, MAD RADIO, NEWS 24/7

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΤΑΝΕΑ  Ιn.gr  Αθήνα 9,84 , Tvxs,  The TOC.gr, Oneman    
Το Ποντίκι   Monopoli.gr, Culturenow.gr  Pepper 96,6 fm Athens Voice Radio 102.5, ΣτοΚόκκινο 105,5, overfm 104,9 infowoman, infokinds, infokinds cy, Clickatlife.gr  Onlytheater.gr, ΘΕΑΘΗΝΑΙ, noisy art& music social network,  The GreekPlayProject,    ForFree.gr,  tetragwno.gr, mikrofwno.gr,  topconsept, In2life.gr  Artandpress.gr  Artplay.gr Theatromania.gr  Webmusic.gr, Ng radio, Amagi.gr  Boemradio.com,   Κroma Magazine  Theatermag.gr,  Sinweb radio  tocradio.gr  citytag_the Athens guide, street radio, CityKidsGuide.com , travel4kids,kidsproject

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20