search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:06
MENU CLOSE

Eurovision 2024: Γιούχα από το κοινό κατά την εμφάνιση της Ισραηλινής διαγωνιζόμενης (Video)

09.05.2024 11:07
eden_golan_eurovision_new

Φωνές διαμαρτυρίας, γιουχαϊτά, αλλά και χειροκροτήματα συνόδευσαν την εμφάνιση της Ισραηλινής διαγωνιζόμενης στο διαγωνισμό της Eurovision, Ίντεν Γκολάν, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι της «Hurricane» στην πρόβα της Τετάρτης για τον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε θορυβώδεις αποδοκιμασίες καθώς ανέβαινε στη σκηνή και κατά τις πιο ήσυχες στιγμές του τραγουδιού της. Ωστόσο, υπήρξε επίσης ηχηρή υποστήριξη και χειροκρότημα από πολλούς.

Σε δήλωσή της, η Γκολάν ανέφερε: «Είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου, ιδιαίτερα φέτος. Δέχομαι υποστήριξη και αγάπη και είμαι αποφασισμένη να δώσω την καλύτερη δυνατή ερμηνεία μου αύριο στον ημιτελικό και τίποτα δεν θα με αποτρέψει από αυτόν τον στόχο!».

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, Kan, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η Ίντεν στάθηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της πρόβας με υπερηφάνεια και έδωσε μια απίστευτη παράσταση. Δεν την έκαναν να σωπάσει και δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Τα λέμε αύριο».

Πριν από την εμφάνιση της Γκολάν, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανήρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X: «Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για τον Έντεν Γκολάν που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Eurovision. Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική ερμηνεύτρια, αλλά και ένα σύμβολο δύναμης και ανθεκτικότητας. Σε αγαπάμε Ίντεν και ολόκληρη η χώρα μας σε επευφημεί».

Ο διαγωνισμός επισκιάστηκε από διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής του Ισραήλ λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η Γκολάν ήταν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με ισχυρή ασφάλεια εν μέσω μιας σειράς απειλών κατά της αντιπροσωπείας.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο επικεφαλής της Shin Bet επισκέφθηκε το Μάλμε την περασμένη εβδομάδα για να συντονίσει την ασφάλεια ενόψει της εκδήλωσης, ενώ οι διοργανωτές της Eurovision βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για διαμαρτυρίες αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένονται μεγάλες συγκεντρώσεις στο Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ. Η πόλη έχει ενισχύσει σημαντικά την αστυνομική παρουσία, φέρνοντας μεταξύ άλλων ενισχύσεις από τη Δανία και τη Νορβηγία, και έχει μάλιστα εκκενώσει τα κελιά των τοπικών φυλακών σε περίπτωση μαζικών συλλήψεων.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Διέρρευσε η αποψινή τηλεοπτική εμφάνιση της ελληνικής αποστολής (Video)

Διπλασιάστηκε ο μέσος όρος της ΕΡΤ2 τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω εκκλησίας – Ψηλά και ο ΑΝΤ1

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ακυρώθηκε η εμφάνισή του στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:05