search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:40
MENU CLOSE

Γιατί ταράζει την κυβέρνηση η εκδήλωση του Ράμα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2333
09/05/2024
09.05.2024 07:00
rama_0405_1460-820_new

Η υποψηφιότητα του Μπελέρη φαίνεται ότι έχει φέρει σοβαρά προβλήματα σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς, όπως φαίνεται, η αλβανική πλευρά εξέλαβε ως ανάμειξη στα εσωτερικά της την τοποθέτηση του δημάρχου Χειμάρρας – που είναι φυλακισμένος – στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Έτσι, με δικαιολογία τις εθνικές εκλογές του… 2025, ο Έντι Ράμα αποφάσισε να διοργανώσει μία μεγάλη συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, καλώντας 5.000 συμπατριώτες του να τον ακούσουν.

Είναι γεγονός ότι κανένας στην κυβέρνηση δεν γνώριζε τις προθέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού. Το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Μαρκόπουλο ότι η αλβανική πλευρά ζήτησε τον χώρο του γηπέδου. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι, ενώ αρχικά ο δήμος εμφανιζόταν θετικός στο να παραχωρήσει το γήπεδο, στη συνέχεια αρνήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ήδη έχουν τυπωθεί οι προσκλήσεις, ενώ η αλβανική πλευρά τη συγκεκριμένη στιγμή αναζητά άλλο γήπεδο ή πλατεία για να κάνει ο Ράμα τη συγκέντρωσή του. Η κυβέρνηση για την ώρα προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα αφήνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί την υπόθεση.

Διπλωματικές πηγές λένε, πάντως, ότι η Αθήνα επιχείρησε αρχικά να αποτρέψει την επίσκεψη Ράμα στη χώρα μας μέσω της διπλωματικής οδού. Σε επαφή που είχε με παράγοντες των Βρυξελλών ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση, ώστε η συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές. Μέχρι στιγμής, όμως, η παρέμβαση αυτή δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Το Μαξίμου δεν επιθυμεί να δείξει την εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς ο Ράμα θα το αξιοποιήσει προκειμένου να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση πως ο ίδιος επέτρεψε στον Μητσοτάκη να επισκεφτεί τις περιοχές της Χειμάρρας και την ελληνική ομογένεια. Ο Αλβανός πρωθυπουργός επιθυμεί, πάντως, να μιλήσει στη χώρα μας ακριβώς έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση του Μπελέρη και μία μέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα πάντα με διπλωματικούς κύκλους, το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία κριτική στην υποψηφιότητα Μπελέρη δείχνει ότι δεν επιθυμεί να θυματοποιήσει τον υποψήφιο της Ν.Δ. στέλνοντας ψήφους προς αυτόν. Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις να μπαίνουν σε μία κρίση διαρκείας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Περιττή η έλευση Ράμα στην Ελλάδα, λανθασμένη η κίνηση Ερντογάν για τη Μονή της Χώρας – Ψέμα τα περί συγκάλυψης στα Τέμπη

Λιακούλη: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ – «Πούλησαν» τα emails εκλογέων

Πιερρακάκης από το Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:39