search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:33
MENU CLOSE

Οι δύο κοινωνικές ομάδες που «στοχεύει» ο Μητσοτάκης για να φτάσει στο 33%

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2333
09/05/2024
09.05.2024 09:00
mitsotakis 20

Σε δύο ομάδες του εκλογικού σώματος στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του 33% στις εκλογές του Ιουνίου, καθώς, παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες που έχουν γίνει από το κυβερνητικό επιτελείο, τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν και τόσο καλά.

Έτσι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζεται να έχει επικεντρωθεί στους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι και στις εθνικές εκλογές είχαν δώσει την ψήφο τους στη Ν.Δ., συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του 41%, αλλά και στους κεντρώους και ανέντακτους, οι οποίοι στις εθνικές εκλογές είχαν συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σήμερα εμφανίζονται ενοχλημένοι εξ αιτίας της ακρίβειας και της διαχείρισης του θέματος των Τεμπών.

Ιδιαίτερα οι τελευταίοι εμφανίζονται να φλερτάρουν με την αποχή, καθώς δεν πρόκειται για ψηφοφόρους που ανήκουν παραδοσιακά στη Δεξιά και εξαιτίας του νόμου για την ισότητα στον γάμο ενδεχομένως να αναζητήσουν κομματική στέγη στα μικρότερα κόμματα δεξιά της Ν.Δ.

Προβολή πεπραγμένων

Στις μετρήσεις που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αυτές ομάδες ψηφοφόρων εμφανίζονται προβληματισμένες. Από τη μια οι νέοι έχουν επηρεαστεί κυρίως από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Από την άλλη, οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι από τη συνολική εικόνα που έχει η κυβέρνηση σήμερα, ενώ αρνητικοί είναι και στην υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη

Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι αυτό το κλίμα μπορεί να το αλλάξει μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραμένει το ισχυρό χαρτί της Ν.Δ. Έτσι μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Ιουνίου ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να βρεθεί κοντά σε αυτούς του πολίτες, προκειμένου να τους πείσει ότι παραμένει πάντα ο κεντρώος πολιτικός που πίστεψαν και ψήφισαν.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο θέτει ξεκάθαρα το αφήγημα της κάλπης μιλώντας για την κρισιμότητα που έχουν αυτές οι εκλογές, με τον πρωθυπουργό να εστιάζει στο δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια». Οι πληροφορίες λένε ότι βασική επιδίωξη του Μητσοτάκη είναι η ανάδειξη των όσων έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στην οικονομία – αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και στους δημόσιους υπαλλήλους –, ενώ θα προβάλει και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Όλα αυτά φυσικά με μέτρο, καθώς το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να ακροβατεί ανάμεσα στο κεντροδεξιό κοινό του και τους πιο συντηρητικούς.

Σε ό,τι αφορά τους νέους, η κυβέρνηση θα προβάλει την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια, τη μείωση της ανεργίας των νέων, τις παρεμβάσεις με στόχο τον επαναπατρισμό όσων ξενιτεύτηκαν μέσα στην κρίση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη στάση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς μέσα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής της Εκκλησίας εκτονώθηκε η κρίση που είχε δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών εξ αιτίας του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Περιττή η έλευση Ράμα στην Ελλάδα, λανθασμένη η κίνηση Ερντογάν για τη Μονή της Χώρας – Ψέμα τα περί συγκάλυψης στα Τέμπη

Λιακούλη: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ – «Πούλησαν» τα emails εκλογέων

Πιερρακάκης από το Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:32