search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:16
MENU CLOSE

Κατάπτυστα σχόλια από Ζαχαρό και Δεσποτόπουλο για να δικαιολογήσουν τη σφαγή στη Γάζα

09.05.2024 19:31
Untitled design

Κατάπτυστα σχόλια στο ONE με τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό και τον διεθνολόγο Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο να επιχειρούν με κάθε τρόπο να δικαιολογήσουν την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα και την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

Από κοινού προχώρησαν σε… επιστημονικές αναλύσεις «ζυγίζοντας» τον πληθυσμό των Παλαιστινίων για να ισχυριστούν πως δεν θα πρέπει να γίνεται λόγος για γενοκτονία.

Το κράτος του Ισραήλ πνίγει στο αίμα τη Γάζα, αλλά ο Σταμάτης Ζαχαρός αναρωτιέται πόσοι ήταν οι Παλαιστίνιοι όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και πόσοι είναι τώρα, ενώ υποστήριξε πως αυξάνεται ο πληθυσμός τους με γεωμετρικό ρυθμό.

Στο ίδιο ύφος και ο «διεθνολόγος» Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι δήθεν κάποτε οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν στη Λωρίδα της Γάζας ήταν… 100.000 (που δεν ήταν) και τώρα… 2 εκατομμύρια, άρα… καμία γενοκτονία. Δηλαδή οι «επιστήμονες» μας λένε ότι δεν είναι κακό να δολοφονηθούν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αφού… αυξάνεται ο πληθυσμός τους.

Κι όμως δεν σταμάτησαν εδώ, ο κ. Δεσποτόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για διώξεις… Ισραηλινών και για να υποστηρίξει τα λεγόμενα του έφτασε μέχρι την… ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι οι Ισραηλινοί επέστρεψαν επί οθωμανισμού καθώς αισθάνθηκαν ασφαλείς να γυρίσουν στον «τόπο» τους.

Μόνο που για να γυρίσουν ασφαλείς σε αυτόν τον τόπο που αποκαλούν δικό τους, πραγματοποιήθηκε εθνοκάθαρση τουλάχιστον 531 χωριών και πόλεων μεταξύ του 1947 και του 1949, δολοφονήθηκαν 15.000 Παλαιστίνιοι και εκτοπίστηκαν αναγκαστικά τα δύο τρίτα του Παλαιστινιακού πληθυσμού — 950.000 άτομα — από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους.

Το Ισραήλ συνέχισε και συνεχίζει τις προσπάθειές του να εξαλείψει την παλαιστινιακή ταυτότητα και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Από τους βομβαρδισμούς παλαιστινιακών στρατοπέδων προσφύγων στο Λίβανο τη δεκαετία του ’60 και ’70, τις σφαγές της Qibya και του Kufr Qassem και την εκτέλεση εκείνων που προσπάθησαν να επιστρέψουν στη γη τους.

Παρά τον εκτοπισμό περισσότερων από ένα εκατομμύριο Παλαιστινίων το 1948 και τον εκτοπισμό περισσότερων από 200 χιλιάδων Παλαιστινίων, μετά τον πόλεμο του 1967, ο παλαιστινιακός παγκόσμιος πληθυσμός ήταν 14 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων στον κόσμο έχει διπλασιαστεί περίπου 10 φορές από τη Νάκμπα και περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς ζούσαν στην ιστορική Παλαιστίνη μέχρι το τέλος του 2022.

Ο αριθμός τους έφτασε τα 7 εκατομμύρια (1,7 εκατομμύρια στα κατεχόμενα το 1948). Οι εκτιμήσεις πληθυσμού έδειξαν ότι ο αριθμός του πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2022 στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, ήταν 3,2 εκατομμύρια και περίπου 2,2 εκατομμύρια στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Σήμερα ο Β’ Ημιτελικός – Τι ώρα θα ανεβεί στη σκηνή η Μαρίνα Σάττι (Videos)

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ακυρώθηκε η εμφάνισή του στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Μαρίνα Σάττι: Δείτε το «Ζάρι» μεταφρασμένο στη νοηματική (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:16