search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:34
MENU CLOSE

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα – Δεν είναι κάτι αμελητέο, δεν θα έπρεπε να το έχουμε (video)

09.05.2024 09:46
athina_linou_vouli

Τρείς θάνατοι γυναικών έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca όπως αποκάλυψε η Αθηνά Λινού, αναφέροντας παράλληλα ότι υπολογίζονται περίπου στα 100 τα περιστατικά που παρουσίασαν επιπλοκές στη χώρα μας.

«Υπήρξαν αρκετά περιστατικά επιπλοκών, μπορεί να πλησίαζαν και τα 100 και επιπλέον τρία πολύ σοβαρά περιστατικά οδήγησαν σε θάνατο» είπε στο OPEN η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σχολιάσε στη συνέχεια «Τρεις γυναίκες δεν είναι κάτι αμελητέο. Δεν θα έπρεπε να το έχουμε».

Αναφερόμενη στο εάν οι τρεις θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί η Αθηνά Λινά επεσήμανε ότι «εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε, θα έπρεπε να το είχαμε κάνει. Και ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί τα άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μην χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca, παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών».

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα χορηγήθηκαν 400.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Νεκρός 55χρονος οδηγός μηχανής – Χτύπησε με το κεφάλι στο κράσπεδο

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38