search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 00:05
MENU CLOSE

Δίκη Τραμπ: Εφιάλτης για τις πολιτικές φιλοδοξίες του υποψήφιου «πλανητάρχη» η κατάθεση Κοέν (video)

14.05.2024 12:13
michael_cohen_new

Ο πρώην δικηγόρος και εξ΄ απορρήτων του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κοέν θα συνεχίσει σήμερα (14/5) για δεύτερη μέρα την κρίσιμη κατάθεση στη δίκη Τραμπ, στη Νέα Υόρκη και τα αμερικανικά ΜΜΕ δίνουν μεγάλο βάρος στα όσα ακούγονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η κατάθεση Κοέν είναι εξαιρετικά σημαντική για να στοιχειοθετηθούν οι εισαγγελικές κατηγορίες για παραποίηση εντολών πληρωμών από την πλευρά Τραμπ, προς την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για να κλείσει η ενοχλητική σχέση του τέως προέδρου με την Ντάνιελς. Οι παράνομες πληρωμές έγιναν όταν ο Τραμπ έκανε προεκλογική εκστρατεία για να βγει πρόεδρος, το 2016.

Ο Κοέν στην κατάθεσή του την Δευτέρα παραδέχτηκε πως ο Τραμπ του είχε αναθέσει πολλές φορές να βρει τρόπο για να μείνουν κάποιες ενοχλητικές προσωπικές ιστορίες του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Σταμάτησέ το, να μην βγει προς τα έξω», ήταν η εντολή του Τραμπ στον Κοέν, όπως κατέθεσε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στην υπόθεση της πορνοστάρ. Αντίστοιχες οδηγίες είχε δώσει ο Τραμπ και για την περίπτωση με το μοντέλο του Playboy, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, που πήρε 150.000 δολάρια για να σιωπήσει.

Ο Μάικλ Κοέν κατέθεσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έλεγε «να είναι έτοιμος» για αρνητική δημοσιότητα όταν ανακοίνωσε ότι θα έμπαινε στην κούρσα της υποψηφιότητας για την αμερικανική προεδρία, το 2016. «Θα υπάρχουν αρκετές γυναίκες που θα βγουν μπροστά», έλεγε ο Τραμπ, σύμφωνα με την κατάθεση Κοέν.

Κατόπιν εντολών του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδινε οδηγίες στον δικηγόρο του να «χειριστεί» αρκετές υποθέσεις με δωροδοκίες και να κάνει συνδιαλλαγή με ταμπλόιντ εφημερίδες για να μην δημοσιεύονται αρνητικές ιστορίες που θα μπορούσαν να απειλήσουν τους πολιτικούς στόχους του.

 «Ότι έκανα ήταν κατόπιν εντολών και προς όφελος του κυρίου Τραμπ. Τα πάντα είχαν στόχο να βγει από το κάδρο ο κύριος Τραμπ», κατέθεσε χθες ο δικηγόρος Μάικλ Κοέν, που κάποτε ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Τραμπ και έλεγε πως θα μπορούσε «να δεχτεί μια σφαίρα» για το αφεντικό του.

Ο τέως πρόεδρος, που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τον άκουγε να καταθέτει έχοντας κλείσει τα μάτια, αλλά οι πολιτικοί του σύμμαχοι έχουν ήδη βγει μπροστά με κοινή γραμμή, προσπαθώντας να απαξιώσουν τον Μάικλ Κοέν.

Το γεγονός ότι ο Κοέν έχει ομολογήσει την ενοχή του στις παράνομες πληρωμές που έκανε για λογαριασμό του Τραμπ, υπόθεση για την οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης, το καθιστά αμφιλεγόμενο μάρτυρα κατηγορίας. Και ακριβώς σε αυτό εστίασαν στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο.

Ωστόσο τα όσα ακούστηκαν χθες και όσα θα ακουστούν σήμερα στο δικαστήριο είναι βέβαιο πως θα κυνηγούν τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς προσπαθεί να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό βίντεο από την έκρηξη σε Airbus της Delta με 189 επιβάτες, στο Σιάτλ

Νάκμπα: Η λέξη-εφιάλτης για τους Παλαιστίνιους που επιστρέφει στη Γάζα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ένθεν κακείθεν βομβαρδισμοί με πυραύλους και drones

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 00:01