Γαλλία: Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί νεκροί μετά από επίθεση κατά τη μεταγωγή κρατουμένου - «Θα είμαστε αμείλικτοι», δήλωσε ο Μακρόν
Τραγωδία σημειώθηκε στη βορειοδυτική Γαλλία, όταν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που δέχθηκε η αστυνομική κλούβα τους κατά τη μεταγωγή ενός κρατουμένου από τη Ρουέν στην Εβρέ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων, που επέβαινε σε δύο αυτοκίνητα, τη στιγμή που το αστυνομικό όχημα ήταν σταματημένο σε σταθμό διοδίων μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ.
Ένα από αυτά τα οχήματα βρέθηκε λίγο μετά τα γεγονότα, «απανθρακωμένο», ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εγκληματίες τράπηκαν σε φυγή και ότι ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Eρίκ Ντιπον Μορετί δήλωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν έγραψε ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας (…). Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα του γαλλικού λαού. Θα είμαστε αμείλικτοι».
Διαβάστε επίσης: