search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 13:12
MENU CLOSE

«Ιοβόλος» Σπηλιωτόπουλος για ΝΔ: Έχει υιοθετήσει «πολιτική περικεφαλαίας»

14.05.2024 10:25
spiliotopoulos_aris_new

Αποτυχία της προσπάθειας μετατόπισης της ΝΔ στον «μεσαίο χώρο» και υιοθέτηση «πολιτικής περικεφαλαίας» από το κυβερνών κόμμα διαπιστώνει ο πρώην υπουργός και νυν σύμβουλος επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο Ά. Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή και τις νέες εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, επισήμανε ότι «ενώ η ΝΔ επιχείρησε να μετατοπιστεί ιδεολογικά και πολιτικά προς τον μεσαίο χώρο, εντούτοις η αντίρροπος δύναμη, αυτή που την τραβούσε προς τα δεξιότερα, ήταν μεγαλύτερη και στο τέλος επικράτησε», προσθέτοντας ότι «κατά την δική μου εκτίμηση η ΝΔ δεν υπερασπίστηκε κάποιες αρχές και αξίες που είχαν να κάνουν με τον δημοκρατικό, “μεσαίο χώρο”».

«Είναι πρόσφατο το παράδειγμα με την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, την στιγμή που εμφανίζεται μία συμφωνία που επιλύει ένα διαχρονικό, τεράστιο ζήτημα διακρατικών σχέσεων με τη γειτονική χώρα, που εν πάσει περιπτώσει ήταν συμφωνία κοντά στο πνεύμα και το περιεχόμενο των τότε δηλώσεων, απόψεων και πολιτικών πράξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σήμερα η ΝΔ να εμφανίζεται ως κόμμα, ότι αυτή την συμφωνία δεν την ήθελε, να συμμετέχει σε συλλαλητήρια, να συμμετέχει με γραφικά στοιχεία, να έχει “πολιτική περικεφαλαίας”, εν τέλει να προσπαθήσει να τορπιλίσει αυτή την συμφωνία», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την κριτική στη ΝΔ, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «έφτασε κατά την εκτίμησή μου στο σημείο, που δεν είναι αποδεκτό ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά, να πει ότι αν και εφόσον βγει κυβέρνηση, δεν θα εφαρμόσει αυτή την συμφωνία. Και βγήκε κυβέρνηση, σταμάτησε φυσικά να λέει ότι θα “σκίσει” αυτή την συμφωνία, αλλά από την άλλη δεν έφερε στο Κοινοβούλιο τις επιμέρους συμβάσεις για την κύρωση αυτής της συμφωνίας. Φτάσαμε με την επικράτηση του εθνικιστικού κόμματος να τορπιλίζουν τα ίδια τα Σκόπια την Συμφωνία των Πρεσπών».

Διαβάστε επίσης

Μετεξεταστέοι οι νυν ευρωβουλευτές λένε οι πολίτες

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ντολμαδάκια, κεμπάμπ με φυστίκι και… χαλβάς στο επίσημο δείπνο στην Άγκυρα

Έμμεση παραδοχή της ενόχλησης της κυβέρνησης για το χασμουρητό της Σάττι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 13:06