search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:29
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 23 ετών σε 50χρονο για τον βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του

15.05.2024 12:54
viasmos_pixabay
@pixabay

Συνολική κάθειρξη 23 ετών (με εκτιτέα τα 20) επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 50χρονο που καταγγέλθηκε για ασελγείς πράξεις και βιασμό σε βάρος της 10χρονης ανιψιάς του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένο και σε απόπειρα), γενετήσιες πράξεις με ανήλικη (κάτω των 12 ετών) και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήλικη παθούσα, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 50χρονος επέστρεψε στις φυλακές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο 2021 σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί καταγγελία των γονιών της 10χρονης (τότε) παθούσας, στους οποίους απευθύνθηκε η ανήλικη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου που αντάλλασε ο 50χρονος με την ανιψιά του, όπως επίσης τις καταγγελίες της ανήλικης για τη σεξουαλική της κακοποίηση.

Καταθέτοντας πάντως ως μάρτυρες στο δικαστήριο, οι γονείς της ανήλικης μετέβαλαν τις αρχικές τους καταγγελίες, ανακαλώντας το περιεχόμενό τους. Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου και σχολιάζοντας την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην οποία υπεβλήθη η ανήλικη ανέφερε ότι η παθούσα «δεν είχε λόγο να πει ψέματα […] και μετέφερε λεπτομέρειες για όσα συνέβαιναν».

Στην απολογία του ο 50χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ μόνος του με την ανήλικη, ενώ χαρακτήρισε «εκδικητική» την καταγγελία διότι είχε αποκαλύψει ένα μυστικό της ανήλικης στη μητέρα της.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στο Καβούρι: Νεκρός 37χρονος οδηγός μετά από ανατροπή αυτοκινήτου (photos)

Λάρισα: Ηλικιωμένη βρέθηκε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της

Κέρκυρα: Απείλησαν ανηλίκους με πιστόλι μέσα σε λεωφορείο 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:29