search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:14
MENU CLOSE

Χαλκίδα: Προκαλεί η διευθύντρια της εφορίας: Δίνονται «δωράκια» όπως και στους γιατρούς – Καταγγέλλει τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος (Video)

24.05.2024 10:07
xalkida-eforia

Με το… ατράνταχτο επιχείρημα ότι στους εφοριακούς δίνονται «δωράκια», όπως στους γιατρούς, και καταγγέλλοντας για παράβαση καθήκοντος τους αστυνομικούς, «απαντά» η διευθύντρια της εφορίας στη Χαλκίδα, που συνελήφθη μαζί με ακόμη πέντε άτομα.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Τάρτης, δικηγόρος της διευθύντριας της εφορίας στη Χαλκίδα καθώς και μιας ακόμα κατηγορούμενης εφοριακού, υποστήριξε για την κατηγορία του χρηματισμού τους οτι:

«Υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές στην ελληνική κοινωνία και όχι κατ΄απαίτηση των ανθρώπων. Πείτε μου πόσες φορές έχετε πάει στον γιατρό και δεν έχετε δώσει φακελάκι;».

Υποστήριξε ακόμη ότι οι πελάτες του «αρνούνται ότι εκβίαζαν και πίεζαν για να πάρουν χρήματα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ζητούσαν τα χρήματα που έπαιρναν από επιχειρηματίες ως «δωράκια».

Ο Θανάσης Τάρτης, κατήγγειλε ακόμα για παράβαση καθήκοντος τους αστυνομικούς γιατί δεν συνέλαβαν τον επιχειρηματία με το φακελάκι με τα χρήματα που εντόπισαν έξω από την εφορία.

Ανέφερε, δε, ότι καθώς τα χρήματα δεν ήταν προσημειωμένα ο επιχειρηματίας θα έπρεπε να συλληφθεί.

Είπε ακόμη ότι «όπου υπάρχει δωροληψία υπάρχει και δωροδοκία» και υποστήριξε ότι «ο επιχειρηματίας έκανε την καταγγελία για έχει φορολογική ασυλία».

Οι συλληφθέντες εφοριακοί και οι δύο ιδιώτες που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να βρεθούν σήμερα Παρασκευή για να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται για την 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εν κινήσει ΙΧ στην Πυλαία – Υλικές ζημίες σε άλλα τρία αυτοκίνητα (video)

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν εκατομμύρια επικίνδυνες μάσκες και self test – Αλλοίωναν τις ημερομηνίες και τις διοχέτευαν στην αγορά (Video)

Πατήσια: Εισβολή με αυτοκίνητο σε εταιρεία courier και αρπαγή χρηματοκιβωτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:11