Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (29/7) στην Πυροσβεστική της Κρήτης, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Κάνεβο Ρεθύμνου.
Μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 2 ελικόπτερα.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Κάνεβο Ρεθύμνου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν 35 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 2 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 29, 2024
Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη νωρίτερα και μήνυμα από το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
📌 #Ρέθυμνο
🆘 Δασική πυρκαγιά 🔥 στην περιοχή #Άγιος_Βασίλειος #Ρεθύμνου
❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) July 29, 2024
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), σήμερα (29/7) και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης βρίσκονται στο «κίτρινο».
Διαβάστε επίσης:
Τροχαίο με έναν νεκρό στις Σέρρες
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.