Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η πανακότα είναι ένα νόστιμο και κρεμώδες ιταλικό επιδόρπιο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Στη συγκεκριμένη συνταγή η πινελιά κάρδαμου την απογειώνει γευστικά και την καθιστά το ιδανικό επιδόρπιο για όλες τις περιστάσεις.
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
6 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης, ενυδατωμένη
¾ φλιτζανιού γάλα
1 ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, πλήρης
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμο (προαιρετικά)
Φρέσκα φρούτα για διακόσμηση
Τρίμματα σοκολάτας
1.Αρχικά κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε την σε μπαιν μαρί.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κάρδαμο σε σκόνη, χωρίς να τα αφήσετε να έρθουν σε βρασμό.
3. Ρίξτε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα και την ενυδατωμένη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
4. Αλείψτε με λίγη μαργαρίνη μερικά μπολάκια κεραμικά ή ράμεκιν και αδειάστε το μίγμα της πανακότας. Βάλτε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
5. Ξεφορμάρετε προσεκτικά τις πανακότες και στολίστε με φρέσκα φρούτα και τρίμματα σοκολάτας, αν επιθυμείτε.
Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με εκχύλισμα βανίλιας.
Διαβάστε επίσης:
Καλοκαιρινό σπαγγέτι με ψημένες μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και τριμμένη φέτα
Φανουρόπιτα, το παραδοσιακό νηστίσιμο κέικ της Ορθοδοξίας
Πιπεριές γεμιστές με φέτα, ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.