Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το αγαπημένο κοκκινιστό μοσχαράκι, συνοδεία μελιτζάνας, είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο με καλοκαιρινή γεύση, που παρασκευάζεται με λίγα και απλά υλικά.
Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από το καθημερινό μεσημεριανό της οικογένειας μέχρι το Κυριακάτικο γεύμα ή δείπνο με φίλους και όσοι αγαπούν τις μελιτζάνες ειδικά, θα το καθιερώσουν σαν το αγαπημένο τους.
500 γραμμάρια μοσχάρι, κομμένο σε μπουκιές
250 γραμμάρια μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους ενός εκατοστού
250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πασάτα ή ψιλοκομμένα τοματάκια
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ξυσμένο στη μεσαία μεριά του τρίφτη
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1. Αρχικά, ψιλοκόψτε το ξερό κρεμμύδι και τρίψτε το καρότο. Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το καλά.
2. Μόλις κάψει, ρίξτε τις μπουκιές του μοσχαριού και σοτάρετέ τις σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, για λίγα λεπτά.
3. Μόλις ροδίσουν καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.
4 .Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς. Στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώστε, καλύψτε το σκεύος με το καπάκι και σιγομαγειρέψτε το κοκκινιστό για περίπου 1 ½ ώρα.
5. Έπειτα, πλύντε, στεγνώστε, αφαιρέστε τις άκρες και κόψτε σε κύβους τις μελιτζάνες. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τες κατά διαστήματα. Αλατίστε τις ελαφρά και προσθέστε τις στο μοσχάρι με τη σάλτσα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
6. Δοκιμάστε το φαγητό και αρτύστε ανάλογα, αν χρειάζεται. Σερβίρετε το κοκκινιστό με τις μελιτζάνες, σκέτο, με χωριάτικο ζυμωτό ψωμί αλλά και με συνοδεία σπυρωτού ρυζιού.
Συμβουλή
Μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες για πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά και να τις προσθέσετε λίγο πριν το τέλος στο κοκκινιστό, ώστε να μαγειρευτούν στη σάλτσα για 15 με 20 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Limoncello spritz, το ιδανικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του λεμονιού
Αμερικάνικα μπισκότα στη φριτέζα αέρος
Μπαρμπούνια τηγανητά, τραγανά και ζουμερά, με ένα μικρό μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.