Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πανεύκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα σύκο που θα απογειώσει τις γλυκές δημιουργίες σας (όπως τσιζκέικ, πίτες και μπισκότα) αλλά θα ταιριάξει υπέροχα και με αλμυρά σερβιρίσματα όπως μπρουσκέτες ή παξιμαδάκια με λευκά μαλακά τυριά, γραβιέρες και ξηρούς καρπούς.
Αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό και μια τέλεια ιδέα για ένα δώρο που θα προσφέρετε σε φίλους ή οικοδεσπότες.
400 γραμμάρια μαύρα σύκα φρέσκα, ώριμα
90 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
60 γραμμάρια μέλι
1 γενναία πρέζα κανέλα
Χυμό από ½ λεμόνι
100 ml νερό
1.Αρχικά πλύντε καλά τα σύκα εξωτερικά, αφαιρέστε το σκληρό κοτσανάκι και κόψτε τα στα τέσσερα. Ελέγξτε για τυχόν ζουζούνια.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά, δηλαδή τα σύκα, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.
3. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 40 λεπτά, ρίχνοντας κατά διαστήματα λίγο νεράκι.
4. Μόλις δέσει η μαρμελάδα και είναι έτοιμη, αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιήστε την με ένα ραβδομπλέντερ ή βαζοντάς την σε ένα μούλτι.
5. Αδειάστε την όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρήστε την στο ψυγείο.
Συμβουλή
Η συνταγή βγάζει 200 ml μαρμελάδας, οπότε αυξήστε ανάλογα για περισσότερη ποσότητα.
Διαβάστε επίσης:
Μπουκίτσες μοσχαράκι κοκκινιστό, με μελιτζάνες
Limoncello spritz, το ιδανικό κοκτέιλ για τους λάτρεις του λεμονιού
Αμερικάνικα μπισκότα στη φριτέζα αέρος
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.