Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στις χειρότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία δεν φαίνεται να ανακάμπτει, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Eurostat, καταρρίπτωντας το… αφήγημα της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και ευημερίας της ελληνικής οικονομίας κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, κατά το 2023 η Ελλάδα ήταν τρίτη χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση (13,5%), πίσω μόνο από τη Ρουμανία (19,8%) και τη Βουλγαρία (18,0%).
Αντίθετα, η Σλοβενία (2,0%), η Κύπρος (2,4%), η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Εσθονία (όλες με 2,5%) ανέφεραν τα χαμηλότερα ποσοστά.
Το 2023, το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το μερίδιο αυξήθηκε ελαφρά σε σύγκριση με το 2022 (6,7%).
Διαβάστε επίσης:
Πατέλης: «Παγώνουν για έναν χρόνο οι νέες άδειες για AirBnb στο κέντρο της Αθήνας»
«Φαρμάκι» ο καφές Arabica – Ρεκόρ 13 ετών έκαναν οι τιμές, αύξηση 40% το 2024
ΔΥΠΑ: Μέχρι αύριο (17/9) οι αιτήσεις για δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.