ΔΕΥΤΕΡΑ 13.10.2025 21:00
MENU CLOSE

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Κώστας Αλαμάνος

02.10.2024 10:45

Ο σημαντικότερος διοικητικός παράγοντας στην ιστορία του Απόλλωνα Σμύρνης και από τους σημαντικότερους την 20ετια 1980-2000, ο Αλέκος Αλαμάνος, πέθανε χθες το βράδυ, σε  ηλικία 89 ετών.

Για 30 περίπου χρόνια κρατούσε τα «ηνία» της ομάδας και επί των ημερών του ο Απόλλωνας κατάφερε να παίξει για πρώτη (και τελευταία μέχρι σήμερα) φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ηταν στο Κύπελλο UEFA το 1995 όταν έπαιξε με την Ολύμπια Λουμπλιάνας, επικρατώντας 1-0 στην Αθήνα, αλλά χάνοντας 3-1 εκτός έδρας.

Ο σύλλογος έπαιξε και σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας την αμέσως επόμενη για πρώτη φορά (επίσης και τελευταία) με αντίπαλο την ΑΕΚ, με την Ενωση να κερδίζει 7-1.

Ο εκλιπών διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της τότε ΕΠΑΕ (σημερινή Super League) όπως και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης:

Ορεστιάδα: Φιάσκο σε τουρνουά βόλεϊ – Πλημμύρισε το κλειστό από τη βροχή, ζητούν παραιτήσεις από τον Δήμο (video)

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Πρόταση για να γίνει επαγγελματική η διαιτησία και να υπάγεται στον ΕΣΑΚΕ

Κώστας Σλούκας: Αγνόησε επιδεικτικά τον Γουόκαπ στη λήξη του τελικού του Σούπερ Καπ (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.10.2025 20:59
Exit mobile version