Takeaways by to pontiki AI
- Απόσυρση της φιλοξενίας στο Μπάκιγχαμ: Το Παλάτι διέψευσε τις ανακοινώσεις της ομάδας του πρίγκιπα Χάρι και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Μπάκιγχαμ ή σε άλλη βασιλική κατοικία. Η πλευρά του Χάρι χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «απογοητευτική».
- Η αιτία του «απαγορευτικού»: Αν και είχε προταθεί αρχικά στον Χάρι να μείνει σε βασιλικό οίκημα, ο ίδιος δεν απάντησε επίσημα εντός της προθεσμίας (μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας). Λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών προετοιμασίας και μέτρων ασφαλείας, η πρόσκληση ακυρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
- Ο σκοπός του ταξιδιού: Ο Δούκας του Σάσεξ επισκέπτεται τη Βρετανία για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και για την προετοιμασία των Αγώνων Invictus που θα γίνουν το επόμενο έτος στο Μπέρμιγχαμ.
- Ταξιδεύει μόνος του: Η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους (Άρτσι και Λίλιμπετ) δεν τον συνοδεύουν στο Λονδίνο, κυρίως λόγω της απόφασης ότι η οικογένεια δεν δικαιούται μόνιμη αστυνομική προστασία με κρατική χρηματοδότηση. Παραμένει ανοιχτό αν θα τον συναντήσουν αργότερα στο Μπέρμιγχαμ.
- Η διαμάχη για την ασφάλεια: Από το 2020, όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, η κρατική προστασία τούς παρέχεται μόνο κατά περίπτωση. Ο Χάρι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν νιώθει ασφαλής να φέρει τη σύζυγο και τα παιδιά του στη χώρα χωρίς αυξημένα μέτρα προστασίας.
Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, επισκέφτηκε το Ιωνικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία, αφού προηγουμένως είχε συναντήσει τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ.
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κασσελάκης εξήρε τη σημασία των υποδομών του Κέντρου που λειτουργούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ειδικότερα, τόνισε την αξία της παρέμβασης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδέλφειας, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε πνευματικά καθήκοντα αλλά επεκτείνεται και σε κοινωφελή έργα, ενισχύοντας τη συνοχή και την αλληλεγγύη εντός της κοινότητας. Η ύπαρξη ενός χώρου που προσφέρει πολιτιστικές και κοινωνικές υπηρεσίες μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη των τοπικών σχέσεων και των συνεργασιών μεταξύ των κατοίκων.
Οι κύριες εγκαταστάσεις του Ιωνικού Κέντρου περιλαμβάνουν:
- Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας: Χώρος για εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τη νεολαία.
- Εστία Φιλοξενίας και Συγκεντρώσεων: Πλαίσιο για κοινωνικές δραστηριότητες.
- Αμφιθέατρο: Ικανό να φιλοξενήσει 400 άτομα, ιδανικό για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
- Βρεφονηπιακό Σταθμό: Υποστηρίζει τις οικογένειες της περιοχής.
- Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού: Προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Η διασύνδεση αυτών των υποδομών με τις κοινωνικές ανάγκες αποδεικνύει τη δέσμευση της Ιεράς Μητροπόλεως και του κράτους για την προώθηση της ευημερίας της τοπικής κοινωνίας.
Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ
Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τις προοπτικές του Ιωνικού Κέντρου, με στόχο την προώθηση συνεργασιών που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη της περιοχής.
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν 301.355 – Κέρδος η συμμετοχή και τα νέα μέλη
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Ωραία χρόνια» με φωτογραφίες από τα εκλογικά κέντρα – Με σκύλους, σημαίες και πράσινες μπλούζες στις κάλπες
Στράτος Φαναράς: «Μετά το debate το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.