Axios: Ο Μασκ συμμετείχε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Ζελένσκι
Σε μια ακόμη ένδειξη της επιρροής του Έλον Μασκ στη δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ, ο ιστότοπος Axios αναφέρει ότι ήταν παρών όταν ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μετά τη νίκη του στις εκλογές.
Σύμφωνα με το Axios, η συνομιλία μεταξύ Τραμπ και Ζελένσκι διήρκεσε περίπου 25 λεπτά και «ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες».
«Τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για την κλήση είπαν στο Axios ότι ο Ζελένσκι ένιωσε ότι η κλήση πήγε καλά και ότι δεν αύξησε το άγχος του για τη νίκη του Τραμπ. Μια πηγή είπε ότι «δεν άφησε τον Ζελένσκι με ένα αίσθημα απόγνωσης».
Όσο για τον Μασκ, το Axios αναφέρει ότι «παρενέβη κατά τη διάρκεια της κλήσης για να πει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία μέσω των δορυφόρων του Starlink», ανέφεραν οι πηγές.
Διαβάστε επίσης:
Τhe Economist: Γιατί ο Ζελένσκι μπορεί να «χαιρετίσει» τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ