search
ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 07:33
MENU CLOSE

Γερμανία: Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο ζητά στρατιωτική βοήθεια ύψους 80 δισεκατομμυρίων

28.12.2024 20:09
oukrania opla 876- new

Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας του Άντρι Μέλνικ ζήτησε από τη Γερμανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Περιμένω από τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θέσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία σε σταθερή βάση στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Μέλνικ στα ΜΜΕ του Ομίλου Funke και έκανε λόγο για 20 δισεκατομμύρια ετησίως για τα προσεχή τέσσερα χρόνια. «Το ποσό αυτό θα αποτελούσε κερδοφόρα επένδυση στην ασφάλεια της Γερμανίας και μήνυμα ισχύος προς τον Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε ο ουκρανός διπλωμάτης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Γερμανία έκανε ένα «γιγάντιο άλμα» στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία σε σχέση με την αρχή του πολέμου, ο Άντρι Μέλνικ δήλωσε: «Με όλους τους επαίνους για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το βασικό ερώτημα είναι: αρκεί αυτή η βοήθεια για να σταματήσει την εισβολή των Ρώσων και για να τους διώξει; Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Έξαλλος ο Σταϊνμάιερ με τον Μασκ για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην WELT – Έντονες αντιδράσεις στη χώρα

Ιταλία: Έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις από φιλορώσους χάκερ στους ιστοτόπους του ΥΠΕΞ και των αεροδρομίων του Μιλάνου

Ρωσία: Η Gazprom ανακοίνωσε ότι σταματά να παραδίδει φυσικό αέριο στην Μολδαβία από την 1η Ιανουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 07:33