NBA: Αλλάζουν χέρια οι Μπόστον Σέλτικς με ποσό - ρεκόρ στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού
Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού είναι γεγονός. H οικογένεια Γκρούσμπεκ συμφώνησε να πουλήσει τους Μπόστον Σέλτικς στον Μπιλ Τσίσχολμ, επιχειρηματία στον τομέα των τεχνολογιών, αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 6,1 δισ. δολαρίων. Για την ακρίβεια είναι η ακριβότερη πώληση ενός franchise στην ιστορία των σπορ της Βόρειας Αμερικής.
Σε επίπεδο NBA, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 4 δισ. δολάρια που κατέβαλε ο Ματ Ισμπια για την αγορά των Φοίνιξ Σάνς, το 2022.
Η οικογένεια Γκρούσμπεκ είχε αγοράσει τους Σέλτικς το 2002 έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της κοινοπραξίας “Boston Basketball Partners”, και τους οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, το 2008 και το 2024. Συνολικά, η ομάδα της Βοστώνης είναι η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία του NBA, με 18 τίτλους.
Η οικογένεια Γκρούσμπεκ είχε αγοράσει τους Σέλτικς το 2002 έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της κοινοπραξίας “Boston Basketball Partners”, και τους οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, το 2008 και το 2024.
Από τότε οι αξίες των franchise έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, με τους Φοίνιξ Σανς να πωλούνται έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Mat Ishbia τον Φεβρουάριο του 2023, τους Μιλγουόκι Μπάκς να πωλούνται στους Jimmy και Dee Haslam έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μερικές εβδομάδες αργότερα και τους Ντάλας Μάβερικς να πωλούνται στις οικογένειες Adelson και Dumont έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2023.
Οι Σέλτικς είναι ένα από τα εμβληματικά franchises στον επαγγελματικό αθλητισμό, με ρεκόρ 18 τίτλων στο ΝΒΑ – μόνο οι New York Yankees (27) και οι Montreal Canadiens (24) ακολουθούν μεταξύ όλων των επαγγελματικών αθλητικών πρωταθλημάτων της Βόρειας Αμερικής.
Η πώληση ύψους 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη πώληση αθλητικού franchise στη Βόρεια Αμερική, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί από τον Josh Harris και μια ομάδα που πλήρωσε 6,05 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Washington Commanders το 2023.
Διαβάστε επίσης:
Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της ΔΟΕ – Η Κίρστι Κόβεντρι η νέα πρόεδρος
Πέθανε ο Eddie Jordan, θρυλική μορφή της F1