Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στα τυφλά βαδίζει η κυβέρνηση σε ότι αφορά την προανακριτική επιτροπή αφού μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των συγγενών την θυμάτων επιχειρεί με ελιγμούς να επανακαθορίσει την στάση της προκειμένου να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιουργεί η απόφαση της να παράκαμψη την προανακριτική επιτροπή στέλνοντας τον Χρήστο Τριαντόπουλο απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με συνοπτικές διαδικασίες θα έκλεινε την προανακριτική χθες οι εκπρόσωπο της ΝΔ εμφανίστηκαν να δηλώνουν ότι θα κληθεί για κατάθεση τη Δευτέρα 24 Μαρτίου ο Χρήστος Τριαντόπουλος .
Η κίνηση αυτή γίνεται προφανώς προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή ακυρότητα της διαδικασίας – μετά από μήνυση των συγγενών των θυμάτων – ώστε στην συνέχεια το κυβερνών κόμμα να μπορέσει να κλείσει την όλη διαδικασία.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στους κυβερνητικούς χειρισμούς αρνούμενοι να αποδεχθούν την κλήτευση του πρώην υφυπουργού προτού κληθούν άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει χάσει την οποία αξιοπιστία είχε στην αντιμετώπιση του θέματος καθώς η τακτική της δείχνει φόβο και πρόθεση κουκουλώματος. Όπως σημειώνουν ακόμα προφανώς αυτό που ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου είναι να μην κληθεί ως μάρτυρας ο Πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης .
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμα και γαλάζια στελέχη εμφανίζονται προβληματισμένα από την διαχείρηση της ιστορίας καθώς όπως έλεγαν δημιουργεί στους πολίτες την εντύπωση ότι κάτι θέλει να κρύψει.
Όπως σημειώνουν μάλιστα πολιτικοί παρατηρητές το βέρτικο στο οποίο έχει πέσει η κυβέρνηση έχει να κάνει με τους εξής λόγους :
Η Μαρία Καριστιανού άλλωστε με ανάρτηση της και χθες τόνισε ότι «Ηθικός αυτουργός αυτής της ενσυνείδητης πράξης τους ο ίδιος ο ύποπτος και ελεγχόμενος, Χρήστος Τριαντόπουλος αλλά και όποιος ανώτερος εντολέας του, του και τους υπέδειξε τη στάση δειλίας, ντροπής και υπεκφυγής, για να μην βγουν τα άπλυτα τους στη φόρα και για να αποφύγουν τους μάρτυρες και τις ατράνταχτες σε βάρος τους αποδείξεις».
Με όσα κάνει δηλαδή η κυβέρνηση δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι τα Τέμπη και οι κινητοποιήσεις της έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά παρ όλα αυτά συνεχίζει να ακολουθεί μία αδιέξοδη τακτική η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συγκάληψη.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.