Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά είναι το plan b της ακροδεξιάς εάν απαγορευτεί στην Μαρίν Λεπέν η υποβολή υποψηφιότητάς της προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
Ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος και no2 της ακροδεξιάς στη Γαλλία επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027, εάν απαγορευτεί η συμμετοχή στη μέντορά του Μαρίν Λεπέν, επικρατέστερης υποψήφιας της οποίας οι φιλοδοξίες εκτροχιάστηκαν λόγω καταδίκης για υπεξαίρεση.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν είναι η υποψήφιά μου, αλλά ότι αν της απαγορευόταν να κατέβει νομίζω ότι μπορώ να σας πω ότι θα ήμουν ο υποψήφιός της», δήλωσε στη γαλλική έκδοση Le Parisien σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο. Ο Μπαρντελά, ο 29χρονος πρόεδρος και της ομάδας Πατριώτες για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεωρείται εδώ και καιρό ο διάδοχος ηγέτης της Εθνικής Συσπείρωσης αλλά δεν είχε υποστηρίξει ανοιχτά τον εφεδρικό του ρόλο στην προεδρική υποψηφιότητα μέχρι τώρα.
Αναδείχθηκε ως ο πιθανότερος υποψήφιος του μεγαλύτερου ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας για τις εκλογές του 2027, αφού η Λεπέν κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση και καταδικάστηκε σε άμεση πενταετή απαγόρευση να θέσει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα.
Η Λε Πεν και άλλοι 23 κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν για κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ύψους άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή ατόμων που ήταν κατ’ όνομα βοηθοί ευρωβουλευτών, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονταν κυρίως σε κομματικές υποθέσεις. «Δουλεύω και ετοιμάζομαι», δήλωσε ο Μπαρντέλα, επικαλούμενος την «επιτακτική ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι».
«Η Μαρίν Λεπέν θεωρείται αθώα και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο για να συνεχίσουμε να διακηρύσσουμε την αθωότητά μας σε αυτή την υπόθεση», υπογράμμισε.
Το εφετείο δήλωσε ότι θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεσή της μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους, μεταδίδει το Politico.
Διαβάστε επίσης:
Φιντάν: «Η Χαμάς δείχνει να προτιμά μια συμφωνία για ειρήνη διαρκείας με το Ισραήλ»
Στη Βουλγαρία ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και η υπουργός Καινοτομίας του Ισραήλ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.