ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 02:14
MENU CLOSE

Συναγερμός στην Κολωνία: Εκκένωση 20.000 κατοίκων, λόγω βομβών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

04.06.2025 14:48

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κέντρο της Κολωνίας, στη Γερμανία, όπου τρεις βόμβες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί και ανακαλύφθηκαν στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να εξουδετερωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκτός από τους κατοίκους, η εντολή εκκένωσης αφορά επίσης ένα νοσοκομείο, δύο οίκους ευγηρίας, έναν σταθμό, πολλές επιχειρήσεις και πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθώς και εννέα σχολεία και νηπιαγωγεία, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο δήμος της Κολωνίας. Μπορεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει εδώ και 80 χρόνια, αλλά το έδαφος των γερμανικών πόλεων παραμένει γεμάτο βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και ανακαλύπτονται συχνά κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών.

Το 2017, η ανακάλυψη στη Φρανκφούρτη (δυτική Γερμανία) μιας τεράστιας βόμβας βάρους 1,4 τόνου οδήγησε στην απομάκρυνση 65.000 ανθρώπων. Τον Δεκέμβριο του 2021, βόμβα εξερράγη σε εργοτάξιο κοντά στον σταθμό του Μονάχου στη Βαυαρία, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Δώδεκα νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Χαν Γιούνις – Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

Μέγκαν Μαρκλ: Η τρυφερή φωτογραφία για τα 4α γενέθλια της Λίλιμπετ

H Greenpeace επέστρεψε το κέρινο ομοίωμα του Μακρόν – «Επρόκειτο για δάνειο»

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 00:33
Exit mobile version