ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 02:13
MENU CLOSE

Μάντζος: Η «προληπτική» επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή

13.06.2025 15:57

Ο Δημήτρης Μάντζος, αρμόδιος του ΚΤΕ Εξωτερικών στη Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή του για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν επισήμανε πως κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή, απειλώντας με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή.

Προσέθεσε ότι η νέα αυτή εξέλιξη επισημαίνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο όχι μόνο την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μέση Ανατολή, αλλά και τις ολέθριες επιπτώσεις της μονομερούς αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία JCPOA το 2018, καθώς και την ιδιαίτερη ιστορική ευθύνη που εναπόκειται πλέον στην Ευρώπη να αντιδράσει, να ζητήσει και να εγγυηθεί τη διεθνή νομιμότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο.

«Είναι καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας, ιδίως, ως Μη Μόνιμου Μέλους Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, να αναλάβουν ενεργητικές πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης και τη διασφάλιση της εύθραυστης ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Novartis – Αντώνης Σαμαράς: «Σπιλώθηκα και κατηγορήθηκα με τρόπο ατιμωτικό από ένα στημένο θίασο»

Ελληνοτουρκικά: «Θερμό» καλοκαίρι στο Αιγαίο προβλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ – Κάνουν λόγο για «μονομερή βήματα της Αθήνας»

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Συναγερμός και στην Αθήνα – Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, οδηγίες του ΥΠΕΞ για τους Ελληνες του Ισραήλ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 00:33
Exit mobile version