search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.11.2025 11:45
MENU CLOSE

H πυρομετεωρολογική ενημέρωση για τη δασική πυρκαγιά στη Χίο – Ποιες ώρες χρειάζεται περισσότερη προσοχή

24.06.2025 11:25
pirosvestis-fotia-dasos-dentro

Μέτρια ως υψηλή επικινδυνότητα υπάρχει για σήμερα (24/6) το απόγευμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, για να επιδεινωθεί η κατάσταση με τη φωτιά στην Χίο.

Το meteo.gr, παρουσίασε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο νησί ως το πρωί της Τετάρτης, τόσο σε θερμοκρασία, όσο και σε ανέμους, αλλά και σε υγρασία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα χαρακτηρίζονται κύρια από:

  • εξασθενημένους ανέμους με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ
  • αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από Β/ΒΑ διευθύνσεις στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Β/ΒΔ
  • χαμηλή περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων
  • οι συνθήκες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης (μεταξύ 13:00-18:00) θα χαρακτηρίζονται από μέτρια έως υψηλή επικινδυνότητα

*Πίνακας: Σύνοψη πυρομετεωρολογικών συνθηκών για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Χίου έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 25/6. Με κόκκινες/καφέ αποχρώσεις αποτυπώνονται οι πιο δυσμενείς συνθήκες και με πράσινες/μπλε αποχρώσεις αποτυπώνονται οι πιο ήπιες συνθήκες.

Συνεχίζονται οι μάχες με τις φλόγες, έφτασαν στη θάλασσα

Εν τω μεταξύ, η φωτιά συνεχίζει να καίει ότι βρει μπροστά της. Εχει φτάσει κοντά στο χωριό Λιθί και στην παραλία της περιοχής, έχοντας ήδη προκαλέσει καταστροφές σε καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί για το χωριό και τον παραλιακό οικισμό, λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Άλλο ένα μέτωπο υπάρχει σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Βέσσα, όπου η φωτιά έφτασε από την κατεύθυνση του Αη Γιώργη και όπου επιχειρούν εναέρια μέσα.

Και στα δυτικά συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από ξηράς και από αέρα. Συνολικά επιχειρούν 444 πυροσβέστες, 8 εναέρια μέσα, 21 ομάδες δασοκομάντο, 85 οχήματα και 30 εθελοντές πεζοπόρα τμήματα με 4 εθελοντικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Χειροπέδες σε μεθυσμένο Βρετανό τουρίστα – Ζητούσε κι άλλο αλκοόλ από τις αεροσυνοδούς

Ρόδος: Τουρίστρια καταγγέλλει εργαζόμενη σε spa για σεξουαλική παρενόχληση

Πανελλαδικές 2025: Πού αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις – Τι γίνεται με τις στρατιωτικές σχολές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.11.2025 11:44