ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 09:00
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Νέο μήνυμα στη Λιβύη για το μεταναστευτικό

02.07.2025 14:44

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε αυτό το ζήτημα υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των λιβυκών αρχών προκειμένου να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός από την ανατολική Λιβύη προς την Κρήτη. Τονίστηκε ακόμη η ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος ενόψει των επικείμενων επισκέψεων στη Λιβύη τόσο του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, όσο και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε. Magnus Brunner. 

Τέλος, συζητήθηκαν και εξοπλιστικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

«Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση και αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των λιβυκών αρχών προκειμένου να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός από την ανατολική Λιβύη προς την Κρήτη. Τονίστηκε ακόμη η ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος ενόψει των επικείμενων επισκέψεων στη Λιβύη τόσο του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, όσο και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε. Magnus Brunner.

Συζητήθηκαν επίσης εξοπλιστικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πετάχτηκαν πάνω τα καπάκια των υπονόμων, για τέτοια δυσωδία μιλάμε»

Φάμελλος για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εφόσον ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη, «πότε σκοπεύει να παραιτηθεί;»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναταραχή στη ΝΔ – Βουλευτές θέλουν σύγκληση ΚΟ, το Μαξίμου είχε ενημερωθεί από το 2023 για τα αμαρτωλά ΑΦΜ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 08:59
Exit mobile version