Δασμοί: Κανένα αντίποινο στις ΗΠΑ όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, δηλώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να αποφεύγουν τα αντίμετρα στους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου καθώς επιδιώκουν μια συμφωνίαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες «ώστε να αποτραπεί η κλιμάκωση του 30%».
«Το έκτακτο μέτρο αντιποίνων δημιουργήθηκε για εξαιρετικές καταστάσεις και δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί», πρόσθεσε, αναφερόμενη σε ένα εργαλείο που επιτρέπει στην ΕΕ να υπερβεί τους παραδοσιακούς δασμούς αγαθών και να επιβάλλει περιορισμούς και στο εμπόριο υπηρεσιών.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας έως την 1η Αυγούστου. Ταυτόχρονα, είμαστε έτοιμοι να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΕΕ βάσει αναλογικών αντιμέτρων», προειδοποιούσε η πρόεδρος της Κομισιόν, 24 ώρες νωρίτερα.
Διαβάστε επίσης:
Σε ισχύ τα πρώτα «δυναμικά τιμολόγια» ρεύματος – Οι επιλογές των καταναλωτών
Αλλαγές στο αφορολόγητο για γονείς, την ώρα που ο πληθωρισμός διαβρώνει κάθε αύξηση εισοδήματος