Μέτσοβο: Με θερμοπληξία 15χρονος που έκανε πεζοπορία – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρίου
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο νοσηλεύεται ένα 15χρονο αγόρι από το Μέτσοβο που υπέστη θερμοπληξία, ενώ έκανε πεζοπορία.
Άμεσα τον προσέγγισαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μαζί με γιατρό των διασωλήνωσαν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Στο νοσοκομείο οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή και κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Οι γιατροί έκριναν πως λόγω της κατάστασης της υγείας του πρέπει να διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Ρίο για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων.
Οι γιατροί στη ΜΕΘ, περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο το οποίο θεωρείται κρίσιμο. «Οι γιατροί στα Γιάννενα έκαναν εξαιρετική δουλειά και τον κράτησαν στη ζωή», είπαν στην ΕΡΤ.
Το Σάββατο (26/7) θα αποφασιστεί αν ο 15χρονος θα αποσωληνωθεί.
Διαβάστε επίσης:
Μάχη με τις φλόγες σε πόλλά μέτωπα, εκκενώθηκαν οικισμοί – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
Εύβοια: Βρέθηκε το ζευγάρι περιπατητών που αγνοούνταν – Είναι καλά στην υγεία τους